ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Antwun Echols, un boxer care a pierdut de două ori în fața lui Bernard Hopkins în meciuri pentru titlu, a murit în Iowa. El avea 51 de ani, informează AP News.

Echols, cunoscut sub numele de "Kid Dynamite" din cauza pumnului său puternic, a murit duminică în Davenport din cauza unor complicații cauzate de diabet, potrivit fiicei sale, Antwunette Echols.

Echols s-a născut în Memphis, Tennessee, pe 4 decembrie 1971, iar mai târziu s-a mutat în Iowa, unde s-a antrenat în box.

El s-a luptat de două ori cu Hopkins pentru titlul la categoria mijlocie al Federației Internaționale de Box, Hopkins câștigând prin decizie unanimă în 1999 și prin KO tehnic un an mai târziu. În 2003, Echols a pierdut prin decizie unanimă în fața lui Anthony Mundine pentru titlul vacant WBA la categoria supermijlocie.

A terminat cu un record de 32-22-4, deși multe dintre aceste înfrângeri au fost la sfârșitul carierei sale. Quad-City Times a precizat că Echols avea 22-1-1 când l-a înfruntat prima dată pe Hopkins.

Operatorul clubului Davenport Boxing Club, Patrick Pena, a declarat că Echols plănuia să-și deschidă propria sală de sport.

De asemenea, zilele acestea, fostul jucător de linie ofensivă din Iowa, Cody Ince, a murit la vârsta de 23 de ani, conform Bleacher Report.

Antrenorul principal al echipei Iowa, Kirk Ferentz, a emis o declarație marți, după ce a aflat despre moartea lui Ince:

"Sunt incredibil de trist să aflu despre moartea subită a lui Cody Ince. Cody a fost un tânăr extraordinar, un coechipier valoros și un contribuitor la programul nostru. Iubea fotbalul, pescuitul și vânătoarea și credea în importanța familiei și a prieteniilor. Cody tocmai începea următorul capitol al vieții sale și urma să se căsătorească. Mary și cu mine avem inima frântă pentru logodnica sa, pentru familia sa și pentru toți prietenii săi care l-au cunoscut și l-au iubit. Noi toți cei din programul de fotbal - antrenorii și coechipierii lui - îi plângem pierderea".

Ince a fost o selecție All-Big Ten cu mențiune onorabilă în 2020. El a absolvit în 2022, dar nu a jucat pentru echipa de fotbal în ciuda faptului că avea un al cincilea an de eligibilitate.

Conform lui John Steppe de la The Gazette, necrologul inițial și comunicatul de presă al școlii nu au identificat cauza morții.

Ince a fost un prospect de 3 stele 247Sports care a ieșit de la Unity High School din Balsam Lake, Wisconsin. El s-a angajat să joace fotbal la Iowa în iunie 2017 ca membru al clasei 2018.

După ce a fost redshirting ca boboc, Ince a apărut în 11 meciuri în timpul sezonului 2019. El a jucat în 18 meciuri în total în 2020 și 2021, făcând 10 titularizări la fundașul stânga în acest interval.