ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși a intrat în politică abia în ianuarie 2020, Moise Guran a cochetat cu acest mediu încă de acum opt ani, când încă era jurnalist, după cum tocmai el a afirmat, joi seară, într-o intervenție televizată.
 
Mai mult decât atât, noul membru USR a recunoscut că l-ar fi consiliat pe Darius Vâlcov pe probleme de Cod fiscal, în 2015, pe vremea când acesta era ministru al Finanțelor în Guvernul Ponta. De altfel, chiar în acel an, Darius Vâlcov era trimis în judecată de procurorii DNA, pentru trafic de influență, spălare de bani sau acte de comerț incompatibile cu demnitățile publice pe care le ocupa.

„Prima dată am avut propunerea de a intra în Guvernul României acum opt ani. (...) Victor Ponta a fost primul care mi-a propus acest lucru, în 2012. (...) Chiar înainte de asta, încă de pe vremea ministrului de Finanțe Tănăsescu (...), de câte ori mi s-a cerut părerea, am mers acolo și am făcut dezbateri despre cum să meargă bine această țară. (...) Cu Darius Vâlcov... pe mine m-a chemat de o gramadă de ori când cu Codul fiscal din 2015. (...) Dacian Cioloș m-a invitat să fac parte din guvernul lui. (...) USR-PLUS mi-au propus: ajută-ne să facem programe, care nu sunt programe electorale (...), ci pentru România (...) M-am dus”, a spus Moise Guran, joi seară, la Realitatea TV, potrivit HotNews.ro.
 
Miercuri seară, Guran spunea la Digi 24, referitor la o propunere de a coordona campaniile USR-Plus, în 2018, că a lucrat pentru programe ale acestor partide, fără să considere că ar fi conflict de interese: „Ofertă pe care am refuzat-o, n-am considerat că este un conflict de interese dacă lucrez cu ei și din toamna lui 2018 am lucrat cu ei la programe, separat, și cu USR și cu PLUS. Programele lor sunt compatibile, precum roțile dințate”.

Darius Vâlcov este una dintre cele mai controversate figuri politice din România. Ministru al Finanțelor în Guvernul Ponta 4 și „eminență cenușie” a programului de guvernare în regimul Dragnea, el a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare de Înalta Curte, în 2018, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Fostul ministru al Economiei a primit o condamnare de patru ani de închisoare pentru trafic de influență, șase ani pentru spălare de bani și doi ani pentru operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția, iar sentințele au fost contopite.