ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Renunțând la termenul de "vaccin de rapel", administrația sanitară din Columbia Britanică, Canada, numește acum viitoarele doze ale vaccinului experimental COVID-19 "vaccinuri sezoniere actualizate”, scrie LifeSiteNews.

La 4 august, responsabilul cu sănătatea din Columbia Britanică, Bonnie Henry, a anunțat că cetățenii ar trebui să ia o altă doză de vaccin COVID în septembrie sau octombrie, care ar trebui să fie considerată un vaccin actualizat, nu o injecție de rapel. 

"Mă gândesc cu adevărat la acest vaccin ca la un vaccin sezonier actualizat, spre deosebire de un vaccin de rapel, deoarece protecția pe care o avem de la vaccinurile anterioare pe care le-am primit oferă în continuare o imunitate puternică și bună, mediată de celule", a declarat Henry într-un interviu acordat publicației Victoria Times Colonist. 

Impulsul de a vaccina locuitorii din B.C. vine în urma unei recomandări din 11 iulie a Comitetului Național Consultativ pentru Imunizare, care a pledat pentru ca canadienii să primească un alt vaccin COVID în această toamnă dacă nu au primit unul în ultimele șase luni sau nu au avut COVID în ultimele șase luni.

"Indiferent de câte vaccinuri ați avut în trecut, obținerea acestui vaccin actualizat va fi importantă pentru toată lumea... pentru a vă proteja în această toamnă", a afirmat Henry.  

Henry a mai atestat că vaccinul actualizat folosește o tehnologie "bine dovedită" și a fost administrat în siguranță de milioane de ori, în ciuda lipsei de studii pe termen lung și a studiilor pe termen scurt care au dezvăluit efecte secundare uluitoare ale vaccinurilor COVID. 

Potrivit lui Henry, vaccinul actualizat ar putea oferi imunitate pentru mai mult de un an, afirmând: "S-ar putea ca acest vaccin actualizat să dureze mai mult de un an - aceste lucruri încă le învățăm pe parcurs".