ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă o femeie a fost atacată de câini în zona Lacului Morii. Animalele, mascul și femelă din rasa Cane Corso, scăpaseră dintr-o curte și hoinăreau liberi pe câmpul de la Lacul Morii, conform unei relatări de pe pagina de Facebook a Autorității pentru Supraveghere și Protecția Animalelor (ASPA) București. Incidentul s-a petrecut pe 14 februarie, în jurul orei 19.00, potrivit RTV. 

Acest eveniment vine la mai puțin de o lună de la tragedia care s-a petrecut în același loc, unde o femeie a fost sfâșiată de câini. Subiectul a fost detaliat de ActiveNews pe larg, aici: Cazul femeii ucise la Lacul Morii: A FOST SFÂȘIATĂ DE CÂINI DE LUPTĂ, NU DE MAIDANEZI!

Potrivit declarației femeii, câinii au alergat spre ea imediat după ce au zărit-o pe dig, atacând-i cățelușa care se afla cu ea. 

„Un cetățean care se plimba de asemenea pe dig i-a sărit în ajutor femeii. Acesteia, cuprinsă de panică, i-a venit ideea să sară dincolo de dig, înspre apă. Din fericire, această decizie impulsivă și riscantă a fost salvatoare. Cei doi Cane Corso i-au urmat, apoi femeia si câinele ei au reușit să sară înapoi, iar cei doi câini de luptă au rămas blocați pe partea cu apa.Cei doi Cane Corso cântăresc în jur de 50-60 de kg fiecare, motiv pentru care aceștia n-au mai putut să sară digul înapoi”, se arată pe pagina ASPA.
 
 
 
Ulterior, cei doi câini agresivi au fost capturați de membrii ASPA, fiind verificați la fața locului. Potrivit angajaților ASPA, unul dintre câini era microcipat și înregistrat în RECS. 

Potrivit autorităților, aceștia au reuși să identifice proprietarul celor doi câini agresivi, care locuia pe strada Drumul Roșu, în apropiere de Lacul Morii și l-au sancționat prin aplicarea mai multor amenzi.

„Din păcate amenda primită ce poate fi plătită în 15 zile la jumătate din minim, adică 50 de lei, este mult prea mică pentru a contribui la responsabilizarea proprietarului. Pentru nemicrociparea celui de-al doilea câine amenda ar fi fost de 5.000 lei, însă polițiștii Secției 20 au considerat că nu au competențe să aplice legislația respectivă. Noi le-am solicitat să sesizeze instituția pe care o consideră competentă pentru aplicarea sancțiunii de nemicrocipare a celui de-al doilea câine”, transmite ASPA București, precizând că Poliția Locală Sector 6 nu a participat la înapoierea câinilor proprietarului.

 
Aceste evenimente nu sunt izolate, iar ActiveNews, a prezentat în trecut mai multe exemple de practici neconforme  ce au la bază „afacerile” cu câini de luptă, precum cele din articolul alăturat: Cazul femeii ucise de câini la Lacul Morii nu e singurul. O selecție de situații similare despre pericolele letale reprezentate de câinii de luptă lăsați nesupravegheați, redate în ultimul an de Daily Mail