ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


FBI a efectuat două percheziții la Universitatea din Delaware în legătură cu ancheta privind gestionarea de către președintele Joe Biden a unor documente clasificate, a declarat pentru CNN o sursă apropiată a anchetei.

Perchezițiile, care nu au fost dezvăluite anterior, au fost efectuate în ultimele săptămâni, cu acordul și cooperarea echipei juridice a președintelui, a precizat sursa.

Biblioteca de la Universitatea din Delaware, universitatea de origine a lui Biden, găzduiește o colecție vastă de documente din perioada în care președintele a lucrat în Senat, potrivit site-ului acesteia.

Anchetatorii au recuperat materiale din două locații ale universității în două zile diferite. Materialele nu păreau să aibă marcaje clasificate, potrivit sursei citate, dar acestea sunt în prezent analizate de FBI.

Aceștia au examinat două loturi distincte de documente în timpul perchezițiilor: o arhivă de materiale din perioada în care Biden a lucrat în Senatul SUA și documente pe care Biden le-a trimis la universitate în ultimii ani.

Molly Levinson, o purtătoare de cuvânt a avocatului personal al președintelui, nu a făcut niciun comentariu și a trimis întrebările la Departamentul de Justiție. Un purtător de cuvânt al Casei Albe a trimis, de asemenea, întrebările la Departamentul de Justiție.

Departamentul de Justiție a refuzat să comenteze. Universitatea din Delaware nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Cele peste 1.850 de cutii de dosare nu au fost deschise publicului de când colecția a ajuns la universitate în 2012, se arată pe site.

Perchezițiile de la Universitatea din Delaware reprezintă cea mai recentă acțiune a anchetatorilor pentru a localiza orice document clasificat necunoscut anterior. Agenții FBI au percheziționat cele două locuințe ale lui Biden din Wilmington și Rehoboth Beach, Delaware, precum și biroul din Washington al Penn Biden Center. FBI a găsit documente clasificate în locuința lui Biden din Wilmington și a luat, de asemenea, unele materiale din perioada în care acesta a fost membru al Senatului din acea locație, a relatat CNN, precum și la biroul Penn Biden Center.