ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă o moarte subită: Jurnalistul Teofil Octavian Cepraga a murit pe neașteptate la vârsta de 75 de ani, după cum a anunțat luni fiica acestuia, actrița Kitty Cepraga. Deocamdată, cauzele decesului nu sunt date publicității.

„Dragul meu tată tocmai a părăsit viața terestră… Fie ca sufletul lui bun să se odihnească în pace și să ne vegheze…”, a transmis Kitty Cepraga într-un mesaj postat în limba engleză, potrivit EVZ.ro.

Născut la Brașov pe 12 martie 1946, Teofil Octavian Cepraga a urmat liceul la Sighișoara, iar facultatea, la București. În 1963 este admis la Academia de Studii Economice, Facultatea de Comerț. A activat ca ghid ONT în perioada vacanțelor, iar, la finalul studiilor, a fost repartizat ca economist la U.J.C.C. Brașov, petrecând circa un an pe acest post. Apoi, în urma unui concurs, a fost angajat la la ziarul România Liberă, unde publică articole și reportaje.

În 1970, începe activitatea și la Radioteleviziunea Română, unde parcurge toate etapele pentru desăvârșirea funcției de realizator și producător de emisiuni: reporter, redactor, redactor de rubrică, dar și prezentator la Radio matinal sau al Emisiunii De la 1 la 3.

Din 1989 se îndreaptă spre Televiziunea Română, unde devine redactor principal în Redacția de Emisiuni Informative. Între anii 1992 și 1996 este redactor-șef adjunct, Secretar general de redacție și Realizator de emisiuni la Departamentul de emisiuni informative al TVR. Și-a pus amprenta și asupra emisiunilor Oferta specială, Zona pașilor pierduți, Românii de pretutindeni, Misterele Indoneziei. 

În 2000, devine realizator al emisiunii Matinal de la TVR1. După trei ani, a creat emisiunea Amfitrion Diplomatic, la TVR2. Ne vedem la TVR este proiectul la care a lucrat în 2005 și apoi a devenit realizator de rubrică la emisiunea de divertisment Stele de 5 stele. Din 2007 acesta a devenit realizator de rubrică la emisiunea divertisment O dată în viață.

Dintre premiile și distincțiile primite de-a lungul vieții, demne de remarcat sunt Premiul pentru „CORECTITUDINEA ȘI ÎNALTUL PROFESIONALISM CU CARE AȚI REALIZAT INFORMAREA OPINIEI PUBLICE”, acordat de ex-președintele Emil Constantinescu, precum și distincția cu Ordinul Ziariștilor clasa I (aur), primită în 2012 pentru excelență în emisiunile de actualități.
 
Dumnezeu să-l odihnească în pace!