ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Dolinschi, comentator, moderator și analist, cunoscut pentru aparițiile de la Telekom Sport și Look Sport, a decedat luni, 19 iulie 2021. El a fost găsit fără suflare în locuința sa din București, cauzele decesului fiind, deocamdată, necunoscute, informează 3puncte.ro.

Mihai Dolinschi era foarte activ pe Facebook. Nimic din postările sale nu arată că s-ar fi simțit rău sau că își presimțea sfârșitul. Ultimul său mesaj datează de luni dimineață, din ziua morții sale. El postase o declarație a lui Steven Gerrard în care acesta vorbea despre începutul său în fotbalul profesionist.

Câteva cuvinte despre omul Mihai Dolinschi

„Din iunie 2015 fac parte din „Telekom Sport”. Până în acel moment am avut scurte perioade de colaborări cu oameni din fotbal.

În martie 2016 am comentat primul meu meci de fotbal, dar abia din ianuarie 2017 pot să mă consider cu adevărat comentator sportiv cu roluri depline. Am comentat meciuri din Premier League, La Liga, Liga 2, Liga 1, Barajul de promovare mentinere în Liga 1, Liga 4, Uefa Champions League, Europa League, Serie A, Bundesliga, finala Cupei Franței, plus campionatele din Cehia, Ucraina și Rusia. Cele mai importante meciuri la care am fost la microfon sunt: Juventus- AC Milan, Liverpool-West Ham, Deportivo La Coruna-Real Madrid, Barcelona-Real Betis, Sevilla-Barcelona și Manchester City-Sahtior.

În aprilie 2019, am fost desemnat tânărul jurnalist sportiv al anului în cadrul Galei premiilor Ascociației Presei Sportive”, se auto-descria Mihai Dolinschi pe blogul său
 
Colegii acestuia din redacția Telekom Sport au anunțat luni decesul tânărului jurnalist și comentator sportiv: 
 
„Colegul nostru, Mihai Dolinschi, a fost găsit fără suflare în locuința din București, luni seara, de cei apropiați.

Cauzele decesului său nu sunt cunoscute, momentan.

Mihai Dolinschi a fost jurnalist și comentator sportiv al Telekom Sport România și Look Sport. În 2018 a fost declarat cel mai bun tânăr jurnalist sportiv al anului în România. Materialele și analizele sale tactice au putut fi citite și pe site-ul TelekomSport.ro”, au precizat colegii defunctului.
 
Reacțiile cunoscuților și rudelor nu au întârziat să apară:

„Odihneasca-se in pace! 
Unul dintre cei mai pasionati oameni de sport pe care i-am cunoscut vreodata si un adevarat profesionist. Nu imi sta in caracter sa laud oamenii, dar consider ca stia ca asta cred despre el din moment ce am acceptat sa fie alaturi de mine la NBA in repetate randuri. 
Sa ne veghezi de sus si sa ne transmiti aceeasi dragoste pentru sport pe care ai avut-o tot timpul!”, a scris pe Facebook Cosmin Petrescu, un coleg de la Look Sport. 

Verișoara defunctului, Sonia Atanasiu, a repostat mesajul de mai sus, cu următoarea adăugire:

„Nu am cuvinte varule! Prea devreme ai plecat dintre noi! Odihneste te in pace suflet bun! Te iubim pentru totdeauna!”, a scris ea pe Facebook.

La mesajul lui Cosmin Petrescu despre Mihai Dolinschi a comentat și Petre Patrascu de la Telekom Sport: 

„A fost si va ramane AL MEU, DE SUFLET. Este, nu pot spune a fost, baiatul meu, din redactie. Un copil bun, extrem de dezghetat. Un OM in toata valoarea cuvantului.
Si, nu uita Mihai, salut vecine e doar pentru noi doi!
Drum lin!”.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe, familiei!