Newsweek și Digi24 susțin că articolul din Libertatea care arată posibile legături între cazul Caracal și militarii americani de la Deveselu este un Fake News. Digi24 ne spune că tema este una lansată de „propaganda rusească”. Tot „propagandă rusească” ar fi și cazul Bodnariu, dar și referendumul pentru familie din toamnă. Referendumul pentru familie este nici mai mult nici mai puțin decât un „atac asupra statului liberal”.

Cum ar putea să fie apărarea căsătoriei între un bărbat și o femeie un „atac asupra statului liberal”, numai Digi24 și Cristian Pârvulescu (pe care îl citează Digi) ar putea să ne spună. Sigur, ar putea să fie un atac asupra corectitudinii politice, profund iliberale. Dar asta nu mai spune Digi.

Ceea ce nu spun deloc nici Digi, nici Newsweek este următorul lucru, extrem de simplu. Că sursa care pune în legătură rețelele de trafic de minore din Caracal cu clienți austrieci și americani (inclusiv militari) este motivarea sentinței de condamnare pronunțată de Tribunalul Olt în această speță, în urmă cu 6 ani, pe 12 iluie 2013. Așadar, este un document incontestabil și cât se poate de oficial, al unui tribunal al Statului Român. Vedeți la link-ul de aici.

Prin urmare, în loc să scrie „fake news” de vreo treizeci de ori – ceea ce e în sine o tactică de manipulare – și să ne spună că apărarea familiei e „propagandă rusească” și „atac asupra statului liberal”, și Digi24, și Newsweek ar fi putut să citeze o informație extrem de clară. Și cât se poate de relevantă. Care cam dărâmă tot eșafodajul de vorbe și de strofocări.

Și care face din articolele distinșilor/distineslor Newsweek, Digi24 și Cristian Pârvulescu ditai fake news-urile.

PS1: Nu încerc să bag în cadru cu tot dinadinsul Deveselu. Numai că nu înțeleg strofocarea de a exclude din start o pistă care ar putea să aducă un plus de informație. Și mai ales – strofocarea de a o exclude prin astfel de mijloace și printr-o astfel de retorică.

PS2: Iar neobolșevismul și corectitudinea politică pe care le reprezintă distinsele publicații și distinsul politolog care urlă „rușii, rușii” de unde sunt ieșite – dacă nu din laboratoarele KGB?

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews