ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



În timp ce peste Prut numărul localităților care au semnat declarația de Unire cu Țara Mamă crește de la o zi la alta, ajungând la peste 120, sporește și numărul parohiilor din România care își pun semnătura pe acest act simbolic în Anul Centenarului. După Parohia din satul Vâlcele, județul Covasna, și Mănăstirea Putna,  Parohia Moara Domnească din județul Ilfov s-a alăturat celor care doresc Unirea cu Basarabia. 

Potrivit 10tv.md, declarația Parohiei Moara Domnească a fost semnată de părintele paroh, Mihail Dobre, alți doi preoți invitați, membri ai consiliului comitetului parohial și de alți credincioși care au participat la slujba de Duminică.

„Dragostea de patrie a fost și este unul dintre cele mai înălțătoare sentimente pe care le poate nutri un om de-a lungul vieții sale. Dragostea pentru propria țară nu trebuie demonstrată și strigată bătând cu pumnul în piept, ci trebuie simțită și trăită. Manifestările acestei sărbători au început cu slujba Sfintei Liturghii și slujba de Te-Deum, iar în continuare s-a citit referatul cu tema „Basarabia, pământ românesc , culminând cu citirea textului Declarației de Unire, acesta fiind aprobat de cei prezenți, în unanimitate. În aceste momente solemne și înălțătoare pentru Patrie, cei prezenți au semnat această Declarație de Unire îndrumați de dragostea față de Dumnezeu și Țară, cu gândul la frații lor basarabeni”, a declarat preotul paroh Mihai Dobre. 

Declarația a fost semnată pe 18 martie.