ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România, țară bogată, dar adusă pe profit numai atunci când ajunge pe mâna străinilor! După ce fabricile ne-au fost privatizate fraudulos și resursele naturale, vândute pe (aproape) nimic, aflăm câți bani fac cei care și le-au trecut în patrimoniul privat. Și nu e vorba doar de „parteneri” occidentali, ci și de vecini ai României. De exemplu, compania poloneză de petrol și gaze Serinus Energy, controlată de un fond de investiții al miliardarului Sebastian Kulczyk, a descoperit un nou zăcământ de gaz în perimetrul Satu Mare, similar celui identificat anterior la Moftinu, unde firma și-a lansat producția comercială în aprilie 2019, potrivit Profit.ro.  

Serinus a finalizat luna aceasta lucrările de forare la o nouă sondă, Sâncrai-1, adâncă de 1.600 m și situată la circa 8 km de proiectul Moftinu. Sonda de la Sâncrai, a cincea forată de Serinus în perimetrul Satu Mare, va fi pregătită în vederea începerii producției comerciale. 

În același perimetru au fost identificate rezerve recuperabile de circa 510 milioane metri cubi de gaze naturale, echivalentul a circa 4% din consumul anual al României.