Sfârșit tragic pentru o femeie din Târgu Jiu bolnavă de cancer, care s-a infectat cu noul coronavirus la Spitalul Fundeni, unde făcea tratament pentru leucemie. Din acest motiv,  femeia a fost transferată la Spitalul Colentina. Rudele femeii acuză medicii de acolo că i-au dat un tratament mult prea puternic, iar ea a intrat în comă și a fost lăsată să moară în salon. Mai mult, medicii au refuzat să o transfere la Terapie Intensivă. 

Fiica femeii, Roxana Tundrea, a povestit în direct la România TV despre calvarul pe care l-a trăit. Mama ei a fost internată la Spitalul Fundeni în perioada 26 iunie - 20 iulie pentru a fi tratată pentru leucemie.

"Admiterea în acest spital a fost în baza unui test COVID. Când boala era în remisie și era propusă pentru transplant de măduvă spre sfârșitul anului, la rezultatele de sânge s-a depistat infecția cu noul coronavirus", a explicat fiica femeii (foto).
 
Sora Roxanei Țundrea, care fusese admisă ca însoțitor pe durata spitalizării, a fost, la rândul ei, infectată cu COVID-19. Atât femeia, cât și mama ei au fost transferate la Spitalul Colentina, unde au fost internate pe secția de neurochirurgie.

„Medicii le-au preluat, însă vizitele medicilor erau făcute o dată la 3-4 zile. Medicii nu prea apăreau. Numai asistentele erau trimise la vizitele de dimineață și seara. Mama având afecțiunea hematologică combinată cu COVID-19, boala a avansat mult mai repede și s-a ajuns într-o situație critică", a povestit Roxana Țundrea, în direct la România TV.


Roxana Țundrea a mărturisit că a întâmpinat dificultăți pentru a afla informații despre starea de sănătate a mamei sale deoarece locuiește în străinătate. Mai mult, femeia susține că a primit răspunsuri care au bulversat-o.

„Mi-au spus că sunt neurochirurgi. Nu sunt virusologi. Nu știau de ce i s-au administrat anumite medicamente. Au preluat schema de la Fundeni și mama a avut foarte multe efecte adverse. Am încercat să aflu dacă este necesară administrare a opt medicamente dimineață și opt medicamente seara, am primit răspunsul: ne învățați dumnevoastră ce trebuie să facem?", a precizat femeia care lucrează în domeniul sănătății.

Pe 31 iulie, starea de sănătate a femeii s-a deteriorat. „A intrat în comă. Medicii mi-au spus că nu sunt locuri disponibile la ATI. Am întrebat dacă se poate muta la alte spitale și mi-au spus că este riscant să o mute.
Pacienta a fost lăsată în comă, inconștientă. La insistențele mele, a fost mutată la ATI. Doctorița mi-a spus că a ajuns acolo aproape moartă, în șoc septic. La două ore după ce a ajuns la ATI, mama a decedat", a povestit Roxana Țundrea.