ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a anunțat, marți, trecerea la Domnul a actorului Valentin Ivanciuc, care împlinise recent 70 de ani, potrivit Evenimentul Zilei.

„Cu tristețe, Teatrul Național din Timișoara anunță că actorul Valentin Ivanciuc (29.04.1951 – 27.06.2021) a trecut în neființă. După două decenii în care a fost actor al Teatrului de Vest din Reșița, în 1996, Valentin Ivanciuc s-a alăturat trupei Teatrului Național din Timișoara, pe scenele căruia a jucat peste 50 de roluri în următorii 22 de ani”.

Și Federația Română de Fotbal a anunțat decesul unei personalități marcante a baschetului românesc, Ioan Ionescu, fostul mare pivot al echipelor divizionare Dinamo București si Politehnica-Sportul Studențesc București,  conform comunicatului Federației de Baschet.

Ionescu a fost cunoscut pentru participarea sa la Campionatele Europene de seniori din 1985 și 1987.
 
De asemenea, poetul și compozitorul Andrei Maftei a trecut la cele veșnice . Artistul ieșean se descria drept: ”un firicel de nisip ce trece prin Marea Clepsidră a Timpului. Încerc să învăț să fiu Om. Am cochetat cu sculptura, cu muzica, cu actoria… Am făcut sport, jurnalism, regie și artă dramatică… Mi-am dorit să călătoresc, să văd și să cunosc lumea. Poate Dumnezeu mă va binecuvânta și cu asta”, spunea Maftei, potrivit Money.ro 
 
Ultima postare pe Facebook a poetului Andrei Maftei dinaintea anunțării decesului a fost filmarea cu un corb pe care îl învăța să zboare peste apă. De ca și cum Poetul și-ar fi presimțit marea trecere peste apele Styxului...