ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Valentin Cojocari, asistent universitar al Catedrei instruire militară și intervenții profesionale, inspector superior în cadrul Ministerului de Interne de la Chișinău, a murit în urma unui tragic accident. Acesta avea doar 25 de ani, lăsând îndurerată familia și fiul Matteo care, la 26 februarie a.c., va împlini un an de la naștere, potrivit UniMedia.Info. Ne amintim că în ultima vreme s-au înmulțit accidentele inexplicabile de mașină, decesele subite ale unor persoane cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani, precum și că structurile de forță ale Rep. Moldova își constrâng membrii la injectarea cu serurile experimentale Covid, deși, oficial, vaccinarea nu este obligatorie. Până acum nu au fost date publicității cauzele care au dus la producerea accidentului rutier. 

Luni, colegii de serviciu, alături de rude și apropiați l-au petrecut pe tânărul ofițer pe ultimul său drum, respectând ceremonialul funerar și onorul militar stabilit.

Înmatriculându-se în 2015 la Academie, Valentin Cojocari își propusese o carieră de succes în cadrul MAI moldovean. La scurt timp după absolvirea studiilor, a fost numit în funcția de ofițer al Secției mobilitate academice a Centrului studii și asigurare a calității, fiind apoi promovat în funcția pe care a deținut-o până în prezent.

În toată această perioadă, el a fost parte a Gărzii de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne, fiind selectat de tânăr student pentru calitățile sale deosebite, sârguință, disciplină și devotament.

Inspectorului superior Cojocari Valentin i-a fost conferită post-mortem Crucea „Pentru Merit” a Academiei „Ștefan cel Mare” clasa I prin ordinul rectorului instituției nr.11 ef. din 7 februarie 2022. Distincțiile nu țin însă locul elucidării cauzelor reale ale morții tânărului ofițer și nici nu aduc vreo consolare familiei îndoliate, inclusiv pruncului de un an, rămas orfan de tată.