ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prefectura Brașov a anunțat. miercuri, 21 aprilie, că "un bărbat în vârstă de 31 de ani a prezentat o reacție adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin leșin, paloare tegumentară și hipotensiune. Reacția a apărut la 5 minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech".

”Persoana a fost stabilizată și ulterior supravegheată în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului. În seara zilei de 21.04.2021 pacientul a plecat la domiciliu”, au anunțat reprezentanții instituției, potrivit Ziarului Național.

Tânărul s-a vaccinat la Spitalul Militar de Urgență Regina Maria Brașov, iar din comunicatul Prefecturii se mai menționează faptul că ”nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic”, ale tânărului.

De asemenea, tot în Brașov, Prefectura a raportat că pe 20 aprilie, un tânăr de 23 de ani a suferit aceleași simptome după vaccinare: ”Reacție adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid și slab, pierdere temporară a cunoștinței, pentru câteva secunde. Reacția a apărut la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech”, anunță Național.ro