ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tânăr de 35 de ani, din Vaslui, care suferea de insuficiență renală și făcea dializă, a murit după ce s-a vaccinat împotriva Covid-19, a transmis cotidianul vasluian Vreme Nouă ieri. Bărbatul s-a stins din viață la mai puțin de 48 de ore după ce a primit rapelul. Cauza morții notată de medici: stop-cardiorespirator.

DSP Vaslui a susținut azi printr-un comunicat „evoluția cazului nu poate fi în legătură cu vaccinarea anti-Covid”. Un asemenea comunicat, dat înainte de orice rezultat al vreunei investigații arată nivelul de incompetență și viteza fugii de responsabilitate din birourile funcționărimii DSP. 

"Un echipaj medical a fost solicitat la domiciliul pacientului. A fost resuscitat la fața locului și adus în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, ulterior fiind declarat decesul”, au declarat, marți, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Vaslui, conform ProTv.

Potrivit datelor furnizate către CNCAV de către Direcția de Sănătate Publică Argeș, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a cunoștinței suferit la domiciliu.

„La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme.

În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical”, s-a precizat în comunicatul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

Andrei Zaharia, tânărul decedat, este fratele cunoscutului artist vasluian Romeo Zaharia. Era un om împlinit în ciuda problemelor de sănătate cu care se confrunta. Avea doar 35 de ani, iar în vară urma să sărbătorească doi ani de căsnicie, transmite cotidianul local Vremea Nouă, preluat de Adevărul de Vaslui.

Familia tânărului crede că și dializa și vaccinul a fost prea mult într-o singură zi pentru trupul firav al lui Andrei și este foarte posibil ca vaccinul să-i fi grăbit sfârșitul. Moartea sa a fost un șoc pentru apropiați, scrie sursa citată.

„Andrei și-a dus cu demnitate problemele de sănătate. Deși era dependent de dializă, avea și diabet, niciodată nu se plângea de dureri sau de suferințele îndurate. Era liniștit și avea un suflet extraordinar. Era blând, calm, mereu atent cu cei din jur, respectuos și săritor. Pe toată lumea ajuta, așa cum putea. Era cuminte și modest. Se căstorise, era extrem de fericit și ultimii ani și i-a trăit cu bucurie, era împlinit. Suntem în stare de șoc, nu era încă timpul să plece”, a declarat un cunoscut al tânărului cotidianului citat.

Publicația Fanatik a publicat azi un interviu cu fratele victimei:

Romeo Zaharia: "I-am spus să nu facă vaccinul. Mama nu mai face rapelul! Îi este frică!” 

„Chiar dacă aș crede că are legătură cu rapelul, ce medic ar putea să ne spună asta? Nu avea cheaguri de sânge la plămâni…”, afirmă muzicianul despre cauza morții fratelui său.

„Eu i-am spus să nu facă vaccinul, pentru că avea anticorpii deja, dacă a făcut Covidul. De frică a făcut vaccinul! Au făcut și alți colegi de la dializă. A pus-o și pe mama să facă. Mama a făcut tot Pfizer, dar acum nu mai face rapelul pentru că îi este frică.”

Vineri dimineața, înainte de dializă, la 11 fără câteva minute, a făcut vaccinul Pfizer. Starea lui era relativ ok, dar prietenii spun că în ultima perioadă era mai galben, mai slăbit, din ianuarie încoace, de când a avut Covidul. Sâmbătă seara a ieșit în oraș, a băut o citronadă la un restaurant. A început să se simtă rău noaptea, acasă, în somn, cu soția sa în pat. La 4 dimineața, ea a început să țipe, pentru că el nu mai putea să respire.

 

A sunat la 112, au venit acasă medicii, l-au resuscitat două ore, a plecat cu puțin puls din casă și a făcut stop cardio-respirator la spital. La 8:15 s-a declarat decesul, după ce l-au dus la UPU. Pe certificatul de deces scrie stop-cardiorespirator și faptul că era insulino-dependent.”

Reamintim studiile americane care arată o cauzalitate între vaccinuri și decese din motive cardiovasculare:

ATAC DE CORD. De ce se poate muri de vaccin. Posibile cauze: MICROTROMBII - leziuni microvasculare la creier, inimă, ficat și rinichi. STUDIU remis autorităților SUA, valabil și pentru cele din România

O posibilă cauză a deceselor și reacțiilor severe după vaccin ale persoanelor vârstnice sau/și sensibile cu inima și circulația sângelui. STUDIU american ÎN ATENȚIA AUTORITĂȚILOR 

Un alt prieten de-al tânărului a publicat pe Facebook o fotografie cu o lumânare pusă pe aparatul de dializă (foto sus) și următorul mesaj: "Aparatul de dializă te așteaptă, Andrei! Patul e gol, Andrei! Toți te așteptăm. Aveam o lumânare cumpărată prin mașină pentru tata, nu pentru tine, Andrei. Mă doare sufletul tare, Andrei!”. Alți prieteni au reacționat: "Sincere regrete. A fost un om foarte bun, mereu cu zâmbetul pe buze, un om foarte puternic. A plecat prea devreme, mult prea devreme”, "Dumnezeu să te aibă în paza Lui. Doar EL știe de ce îi ia acolo, SUS, pe cei care ar mai fi avut multe de făcut pe acest pământ. Să ai grijă de noi de acolo”.

Andrei Zaharia urmează să fie înmormântat pe 25 martie, iar sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus la Biserica Sfântul Nicolae, Vaslui.

Acesta este al 16-lea caz apărut public - așa cum s-a potrivit ca cifră și în fotografia de la Vaslui - după cele două noi cazuri suspecte despre care a aflat presa din Prahova, care vin după moartea militarului de 47 de ani de la Unitatea din Mamaia, care era al 13-lea deces înregistrat de presă după vaccin, considerându-l al 12-lea pe cel al profesoarei Adriana Bunea din Oradea, survenit după decesele învățătorului de 45 de ani din Mioveni și funcționarului de 46 de ani din Tg. Jiu. Primul caz despre care am aflat, nerecunoscut de autorități, este al asistentului medical Sorin Săvulescu de 49 de ani din Mangalia - caz investigat de ActiveNews. La aceastea se adaugă și PRIMUL DECES DUPĂ VACCINARE ÎN BASARABIA. Un bărbat de 70 de ani din Republica Moldova a decedat la o zi după vaccinare