ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un alt pacient rănit în incendiul de la Institutul Matei Balș a murit, luni, la trei zile de la tragedie. Pacientul, bolnav de COVID-19, a fost transferat după incendiu la un alt spital, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața, potrivit Antena3.

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 87 de ani, infectat cu SARS-CoV-2, internat în corpul în care a avut loc incendiul vineri dimineață.

Anchetatorii continuă să adune informații, probe și documente care urmează a fi analizate cu privire la cauza incendiului. 

Până astăzi, bilanțul incendiului de la spital a ajuns la opt morți.
Medicii legiști au terminat necropsiile primelor cinci victime ale incendiului de la Institutul Matei Balș din București.

Patru oameni au fost găsiți fără viață, carbonizați, în salonul în care a izbucnit incendiul sau în apropierea acestuia, iar alți doi au murit câteva ore mai târziu, la spitalele din București unde fuseseră transferați.
Cei patru pacienți carbonizați au fost găsiți de pompieri pe holul principal, între paturile din salon, pe balconul salonului și în baia salonului. A șaptea victimă a decedat două zile mai târziu, la spitalul unde fusese tranferată. 

Incendiul a izbucnit într-un salon, în jurul orei 05.00, pe data de 29 ianuarie 2021, iar momentul izbucnirii incendiului a fost filmat de o cameră de supraveghere.

Incendiul, care ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit la sistemul electric, ar fi fost urmat de exploziile a două butelii de oxigen.

Ce au descoperit medicii legiști la victimele incendiului de la Institutul Matei Balș
 
Potrivit rezultatelor preliminare ale necropsiilor efectuate de medicii legiști, cauzele morții în cazul primelor cinci victime sunt următoarele:

- bărbat cu arsuri puternice pe 100% din suprafața corpului și pe căile respiratorii;

- femeie cu arsuri și intoxicație cu monoxid de carbon;

- bărbat cu arsuri de căi respiratorii și intoxicație cu monoxid de carbon;

- bărbat cu arsuri puternice pe toată suprafața corpului;

- femeie intoxicată cu monoxid de carbon și expunere la căldură emanată.