ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: În Franța a fost deschisă o anchetă cu privire la o posibilă crimă de război după uciderea, luni, în Ucraina, a jurnalistului franco-irlandez Pierre Zakrzewski, corespondent al televiziunii americane FoxNews, a declarat miercuri procuratura antiteroristă (PNAT), competentă în materie de crime împotriva umanității, la solicitarea AFP, potrivit Agerpres

Procuratura antiteroristă franceză a precizat că ancheta, realizabilă din cauza faptului că jurnalistul decedat avea și cetățenie franceză, a fost demarată pentru infracțiunea de „atac intenționat asupra vieții unei persoane protejate de dreptul internațional” și „atac deliberat împotriva unui civil care nu participă direct la ostilități”. 
 
ȘTIREA INIȚIALĂ: Fox News a confirmat că Pierre Zakrzewski, cameraman al televiziunii americane, a fost ucis luni în Ucraina, după ce un vehicul în care se deplasa a fost atacat, informează Știri pe Surse

Zakrzewski călătorea în acel moment cu jurnalistul britanic Benjamin Hall, potrivit CNN. Hall a fost grav rănit după ce a fost lovit la picioare de schije, după cum a relatat ieri ActiveNews.
 
 
Translatorul celor doi era tânăra ucraineancă de 24 de ani Oleksandra „Sasha” Kuvshynova, ucisă de asemenea (foto Twitter Trey Yingst).
 
 
Într-o notă comemorativă se scrie: „Pierre a fost un fotograf de război care a ilustrat aproape toate articolele internaționale pentru Fox News, din Irak până în Afganistan până în Siria, în timpul îndelungatului său serviciu în redacția noastră.”

„Astăzi este o zi sfâșietoare pentru Fox News Media și pentru toți jurnaliștii care își riscă viața pentru a transmite știrile”, a transmis canalul american de știri.

Colegul cameramanului decedat, reporterul Benjamin Hall, despre care se știe că a ajuns la terapie intensivă cu răni grave la membrele inferioare, rămâne în continuare spitalizat în Ucraina. Despre cazul acestuia, Fox News a interpelat-o pe secretara de presă a Casei Albe, Jen Psaki, întrebând-o când și cum își va pune în aplicare președintele Biden vechea promisiune că SUA vor răspunde cu forță dacă cetățeni americani vor fi atacați de ruși în Ucraina. Psaki a evitat un răspuns punctual și a continuat să elogieze sancțiunile economice ale Administrației Biden.

Moartea corespondentului FoxNews Pierre Zakrzewski survine la câteva zile după cea a fotoreporterului american Brent Renaud, care a fost împușcat în Irpin, o suburbie a Kievului.
 
VIDEO FOX NEWS: