Scandalul din partidul PLUS, condus de Dacian Cioloș, continuă. În urma demisiilor, lui Gima și Fițiu, forțați de Dacian Cioloș să plece din PLUS, din noua construcție politică pleacă acum și Valentin Naumescu, fost membru al PNL. Acesta și-a anunțat decizia printr-o postare pe pagina sa de socializare: „pentru Dacian Cioloș am intrat, din cauza lui Dacian Cioloș am ieșit. Am crezut sincer și mult în Dacian. Nu este însă ceea ce părea a fi”.
Profesorul Valentin Naumescu il atacă dur pe Dacian Cioloș, susținând că ia decizii discreționare în partid și încearcă să-și promoveze prietenii, scrie evz.

Redăm mai jos postarea lui Naumescu publicată pe Facebook:

„RESPECT, GEORGE GIMA! În acest moment, prin derapajele grave de la valorile și standardele unui partid de esență liberală, DACIAN CIOLOȘ SE PLASEAZĂ MULT SUB NIVELUL MAJORITĂȚII MEMBRILOR PLUS! Decizii discreționare, ultracentralizare, lipsă de transparență decizională, încercarea de promovare la nivel central și local a unor prieteni personali, pe care nimeni din partid nu-i văzuse până atunci. Am fost 10 zile membru al PLUS și am demisionat înainte de Convenția Națională, când am aflat câteva dintre propunerile locale ale Liderului, pentru Consiliul Național. Am semnalat pe pagina personală de Facebook, cu o zi înainte, ceea ce a spus ieri George Gima. Nu ne-am consultat unul cu celălalt. George nu văzuse postarea mea, nefiind publică. Rămân atașat valorilor și principiilor de esență liberală menționate în Manifestul Platformei România 100. Sunt membru fondator al România 100 Cluj-Napoca și am fost primul moderator al comunității locale a Platformei civice. PLUS are mii de oameni foarte valoroși, care au crezut că valorile enunțate pot fi respectate și în practica politică internă și care nu s-au gândit o clipă că vor ajunge într-un partid condus autocratic. A avea ca obiectiv lupta anti-PSD nu justifică tăcerea, compromisurile interne, acoperirea derapajelor grave ale Liderului.

ZECE ZILE ÎN PLUS. DE CE AM INTRAT, DE CE AM PLECAT DIN "PARTIDUL LUI CIOLOȘ"? Răspunsul meu e simplu: pentru Dacian Cioloș am intrat, din cauza lui Dacian Cioloș am ieșit. Am crezut sincer și mult în Dacian. Nu este însă ceea ce părea a fi. Nu regret că am crezut în acest proiect. Era corect formulat. Din nefericire, PLUS mi s-a părut în ziua demisiei chiar "Partidul lui Cioloș" (și numai al lui), făcut pe persoană fizică. Acum știu că m-am înșelat: PLUS este partidul lui George Gima și al celor care gândesc liber și demn, întocmai ca George. Pe mine mă vor ataca acum exaltații și naivii care mai cred în capacitatea lui Dacian Cioloș de a fi în primul rând un lider credibil pentru propriul partid. CURAJ, GEORGE GIMA! VIITORUL ESTE AL TĂU!”, a scris Naumescu, pe Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews