ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Alianța Vestului s-ar putea mări. Primarul Sibiului, Astrid Fodor, consideră că o aderare a orașului la Alianța Vestului, inițiativă lansată recent de edilii din Timișoara, Cluj-Napoca, Arad și Oradea, prin care vor să atragă fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune. ar fi oportună. Astrid Fodor a spus că este convinsă că aceasta este o inițiativă constructivă. 
 
„Sibiul, care face parte din regiunea de dezvoltare Centru, nu a fost invitat și nu s-au purtat discuții în acest sens. Consider că ar putea fi oportună aderarea Sibiului la acest proiect, dacă Alianța acceptă extinderea  ariei obiectivelor și pentru regiunea noastră", a declarat primarul municipiului Sibiu, potrivit tribuna.ro.

Analistul economic Ilie Șerbănescu a comentat pentru România Liberă Alianța Vestului, declarând că parteneriatul celor patru orașe din Transilvania „este în linia a ceea ce se întâmplă de mai mulți ani, o diferențiere în tratamentul diferitelor regiuni istorice ale României". 
 Șerbănescu a spus că și până acum, „din punctul de vedere al sumelor primite și al tratamentului oferit de investitorii străini, Ardealul este favorizat în raport cu celelalte regiuni". De asemenea, din punctul de vedere al proiectelor de infrastructură aflate în execuție, care teoretic sunt coordonate de la București, Ilie Șerbănescu observă „o atitudine discriminatorie, întrucât fondurile merg mai ales spre Ardeal, nu avem drumuri de mare viteză care să conecteze regiunile istorice ale României între ele sau pe acestea de București, există doar lucrări care conectează Ardealul de țările vecine României. După cum nu avem autostrăzi care să traverseze Carpații, nici investițiile străine puternice, cum ar fi cele germane, nu ajung în Oltenia sau în Moldova, rămân doar în Ardeal".

Întrebat dacă această situație este efectul unei politici de separare a Transilvaniei de România, Ilie Șerbănescu a declarat pentru România Liberă că nu are probe care să confirme existența unei asemenea intenții politice, dar că prin aceste discriminări economice „evident se creează premise” pentru o eventuală secesiune teritorială.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews