ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Cornel Nistorescu scrie în Cotidianul.ro că plasarea lui Florin Cîțu în fruntea Senatului îi va asigura „momârlei” de la PNL un „dormitor politic” din care să fie trezit/ă doar în cazul suspendării președintelui, când interfața Cîțu ar prelua vremelnic atribuțiile stăpânului său. Iar despre „doctorandul în Informații” Marcel Ciolacu, președinția Camerei Deputaților îi va asigura SRI-ului controlul asupra tuturor legilor importante care vor fi trecute prin Parlament. Împreună cu portofoliile guvernamentale dobândite de PSD la Finanțe, Transporturi, Apărare și SGG, social-democrații au primit o putere aproape egală cu cea dată de un guvern monocrom. Ceea ce reprezintă „o înfrângere catastrofală pentru PNL”, care urmează să fie decontată de proaspăt-alesul președinte al „liberalilor”, ilustrul dar inutilul Florin Vasile Cîțu.

„Ne dăm în stambă ca în vremurile cele mai buimace. După o Anca Dragu, președinte al Senatului (bună pe funcție așa cum aș fi eu bun pentru postul de ayatollah peste mare), am progresat și mai acătări. L-am pus pe Vasilică Cîțu pe post de sperietoare!

Dacă ne spune cineva că suntem proști, protestăm. Considerăm afirmația prea dură și drept o ofensă la adresa autorității și a statului român. Dacă ne-o facem singuri, suntem buni și ne legăm speranțe. Dacă iese pe dos, ne plîngem că suntem blestemați și nu avem altă soluție. Din fericire, aveam destule variante. Orice tălîmb cu studii mai de Dă-i Doamne era mai bun decît acest personaj debarcat din funcția de prim-ministru pentru gafe, împrumuturi, nepricepere și o cumplită enervare a populației. Chiar și cu Alina Gorghiu în fruntea Senatului îi puteam garanta o protecție lui Klaus Iohannis.

La ce ne folosește Vasilică Cîțu pe postul de președinte al Senatului? Doar ca în cazul suspendării lui Klaus Iohannis să mutăm caricatura pe poziția principală în stat. Așa, ca al doilea om în România, Cîțu nu contează, nu se vede și nu poate avea nici o influență asupra premierului Nicolae Ciucă. Florin Vasilică Cîțu este bun pe funcția asta de dormitor politic doar ca să fie trezit cînd urmează suspendarea președintelui. Dacă va urma! Atunci, momîia de la Senat se va muta la Cotroceni și va juca rolul lui Crin Antonescu, și el adormit în post și trecut pe acolo ca gîsca prin apă.

Legile importante ale țării noastre se decid în Camera Deputaților. Acolo, cîrmaci va fi doctorandul în informații prea șifonatul Marcel Ciolacu, reprezentant al PSD-ului. Marcel Ciolacu la Camera Deputaților, plus posturile de la Finanțe, Transporturi, Apărare și Secretariatul general al Guvernului României înseamnă o putere aproape egală cu una dobîndită de un guvern monocolor. Cum îi vor contracara liberalii pe PSD-iști în guvern? Cu ce pîrghii? Cu Aurescu și cu Predoiu, cu generalul Ciucă și cu Bode?

Actuala structură a guvernului în formula impusă de PSD reprezintă o înfrîngere catastrofală pentru PNL. Trădează nepriceperea și dificultatea pentru toți negociatorii liberalilor. Toată distribuția este dezechilibrată, chiar dacă unora li se pare a fi pe bună dreptate. Vom avea un guvern cu față liberală, dar cu putere PSD-istă.

Cum vor merge lucrurile cu Vasilică Cîțu la Senat? Tot așa cum nu vor merge. La fel se va întîmpla și cu PNL-ul! De îndată după instalarea guvernului Ciucă, în PNL va începe decontul nemulțumirilor. Adică demolarea lui Florin Vasilică Cîțu de pe o funcție pe care o spurcă pentru lungă vreme prin mediocritate, incoerență și stupizenie”, scrie jurnalistul Cornel Nistorescu. Citiți continuarea în Cotidianul.ro