ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul care se consideră că îmi este „prieten pe Fb”, dar a devenit prada manipulărilor și propagandei neomarxiste, Ruslan Bencheci, îmi scrie cu ciudă după ultimele abuzuri legislative ale partidei rusești în frunte cu Dodon și Shor:

„Și acum il intreb pe Ștefan Secăreanu ce ai obtinut dumitale?, Aparator a valorilor românesti si a limbii române. Caci in ultimul timp, nu am vazut alta postare, decât inpotriva Maiei Sandu. Nu ai criticat nici un socialist, nici un comunist, nici un Dodonist, doar ai dat in Maia Sandu. Si voi, cei care l-ati sustinut pe Stefan, in toate prostiile ce le scria, dar totodata va socotiti mari aparatori a valorilor Românesti, va place?, acuma stringeti roadele…”.

 În toate intervențiile mele în care m-am referit și la Maia Sandu am urmărit să explic un lucru pe care ar fi bine să-l înțeleagă în primul rând oameni ca dumneata, Ruslan Bencheci, oameni care constituie, din păcate, masa de manevră în mâinile uriașei și înspăimântătoarei mașinării propagandistice pro-rusești ori neomarxiste/globaliste, și anume că Maia si tot blocul ACUM sunt principalii vinovați de tot ce a  adoptat, noaptea ca fugarii, actuala majoritate pro-rusească din Parlament!

Această majoritate agresivă și antinațională, constituită de Dodon, Shor și elemente parșive din fostul  PD al lui Diacov/Plahotniuc, este rezultatul cârdășiei din vara anului 2019 dintre Blocul ACUM în frunte cu Maia si Năstase și PSRM-ul lui Dodon!

Partida rusească a prins aripi în Republica Moldova după ce Maia și Năstase și încă o duzină de deștepți din Blocul ACUM au ales atunci să meargă (culmea, tot noaptea!) la întâlnire cu nimeni altul decât omul lui Putin – Kozak, o pușlama bețivană din anturajul putinist care a fost fugărită din Republica Moldova în toamna anului 2003 când a încercat să-și pună în practică planul de federalizare a Republicii Moldova, scop urmărit de Moscova până în această clipă!

 Anume cu el, cu omul lui Putin, au bătut palma Maia și Năstase în vara lui 2019 pentru formarea alianței de guvernare cu PSRM-ul lui Dodon, alianță de guvernare prelungită printr-un nou acord semnat în august același an!

Să fie clar: Partida rusească din Republica Moldova s-a consolidat în urma Alianței Kozak!

Anume atunci conducerea Parlamentului a fost dată pe mâna PSRM-ului: absolut toți deputații din ACUM au votat pentru înscăunarea Zinaidei Greceanâi în fruntea Legislativului, știindu-se foarte bine că aceasta poate fi destituită cu votul a două treimi din numărul total al deputaților!

 Anume atunci toate instituțiile strategice de securitate ale statului (SIS-ul, Ministerul Apărării etc.) au fost trecute sub controlul lui Dodon, deci, al lui Putin!

 
Anume atunci guvernul condus de Maia Sandu, avându-l pe A. Năstase la cârma Ministerului de Interne, a organizat vizita ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, la Tiraspol! Mai mult decât atât, acestuia i s-a acordat tot sprijinul și toată asistența de care a avut nevoie pentru reînnoirea comandamentului trupelor rusești staționate ilegal acolo și consolidarea astfel a prezenței militare ilegale a Rusiei pe teritoriul constituțional al Republicii Moldova!

Așa ceva nu a fost posibil de la declararea independenței!

 Tot guvernul condus de Maia Sandu și-a bătut joc de jertfa luptătorilor noștri de la Nistru calificând, după gustul Kremlinului, invazia rusească din 1992 asupra Republicii Moldova drept conflict intern, lăsând a se înțelege că acesta ar fi fost declanșat de forțe proromânești și extremiste!

 În situația dramatică din vara anului 2019, cei care pretindeau că reprezintă opoziția din Republica Moldova, Blocul ACUM, dacă ar fi fost oameni politici responsabili, ar fi trebuit să meargă la alegeri anticipate ori să constituie o alianță de guvernare cu PD-ul lui Plahotniuc, al banditului Plahotniuc aflat în dizgrația Moscovei, indiferent cât de mult l-ar fi urât pe acesta, dar în niciun caz să meargă la o guvernare cu Putin!

Ei, Alianța Kozak, au pus lozinca lor demagogică și neomarxistă de „luptă cu corupția” mai presus decât factorul geopolitic – pericolul rusesc de care noi, basarabenii, am fost și suntem amenințați în permanență!

 

Cine intră în alianță cu Putin, pentru Putin lucrează, conștient sau inconștient! Aceasta se referă și la grupul Filip-Diacov-Babuc care au mers, după Maia și Năstase, la același concubinaj scârbos cu Dodon, consolidând și mai mult partida putinistă!

 Cine intră în alianță cu ocupantul, pentru ocupant lucrează!

 La asta m-am referit și mă refer eu atunci când am scris și când scriu despre Maia Sandu, cum spui dumneata, ori despre alții care i-au urmat exemplul!

 Anume acestea sunt „roadele” (majoritatea prorusească Dodon-Shor și porcăriile comise de ei în Parlament!) pe care le culegem cu toții în urma cârdășiilor din 2019 dintre Blocul ACUM și Putin și mai apoi dintre grupul Filip-Diacov-Babuc și același Putin.

Anume oameni ca dumneata, domnule Bencheci, nu sunt în stare, din păcate, a discerne asemenea lucruri, pentru că aceștia s-au obișnuit a-și face idoli din politicieni, exemplul cel mai concludent în acest sens fiind noul/vechiul mit Maia Sandu pe care multora le place să și-l creeze fiind incapabili a vedea realitățile dure în care trăim.