ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un militar român a murit în Afganistan într-o explozie provocată de o mașină capcană care a fost detonată în capitala afgană Kabul, a anunțat joi Ministerul Apărării. Moartea militarului român vine la doar două zile după atacul sângeros comis la Kabul, asupra zonei în care se afla Ambasada României și în care a pierit un diplomat român.
 
Potrivit Ministerului Apărării, militarul român se afla în timpul unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul, informează Mediafax.

„Un militar român și-a pierdut viața astăzi, 5 septembrie, în jurul orei 11.40, ora României, în Afganistan, în timpul executării unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul”, anunță Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, informații suplimentare referitoare la identitatea militarului vor fi difuzate după anunțarea familiei acestuia, conform procedurilor în vigoare.
 
O mașină încărcată cu explozibil a fost detonată joi în estul capitalei afgane Kabul, în apropierea zonei în care se află misiunile diplomatice străine, printre care ambasada Statelor Unite și sediul misiunii NATO, au anunțat oficialii locali, citați de Associated Press. Atacul a fost revendicat de talibani, transmit agențiile de presă. Cel puțin zece persoane au murit și alte 40 au fost rănite, a declarat directorul spitalului la care au fost transportate victimele.