ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția din insula spaniolă Mallorca a arestat un cetățean german bănuit de incendiere voluntară, în timp ce Spania rămâne în alertă ridicată din cauza pericolului incendiilor de vegetație, relatează luni agenția DPA citată de Agerpres.

Suspectul german este acuzat că a făcut focul în șapte locuri sâmbătă și duminică, inclusiv lângă pădurile din apropiere de Calvia, la vest de orașul Palma de Mallorca.

Aceste focuri sunt cu atât mai periculoase cu cât ele implică un risc foarte mare de a provoca incendii de pădure din cauza secetei prelungite. Pompierii spanioli au reușit să stingă toate cele șapte focuri la scurt timp după declanșarea lor.

Poliția nu a oferit detalii despre identitatea suspectului german. Acesta a fost arestat după ce sâmbătă au fost semnalate mai multe incendii care au distrus terenuri de tufiș, duminică fiind observate noi incendii în aceeași zonă.

Dată fiind concentrarea teritorială acestor incendii, poliția a inițiat o operațiune de supraveghere, în timp ce un pădurar a observat o mașină îndepărtându-se în viteză de acea zonă. Suspectul a fost reținut apoi la un filtru rutier, mai transmit sursele citate.

Citiți și Pompierii din nordul Marii Britanii: Incendiul uriaș dintr-un lan de grâu din Scunthorpe a fost provocat intenționat. FOTO

VIDEO cu un spaniol care încearcă să stingă incendiul de pe câmpul său pentru a fugi apoi de foc, via majorcadailybulletin.com