ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un incendiu a izbucnit, luni seară, în clădirea Clinicii de Psihiatrie din Craiova. Nu sunt victime printre pacienți, însă trei cadre medicale au suferit fracturi după ce s-au aruncat de la etaj, nemaiașteptând sosirea pompierilor. Se pare că deznodământul tragic al incendiilor de la Spitalul Județean din Piatra Neamț sau de la Institutul Matei Balș din București a băgat spaima în medici.

Potrivit Ministerului Sănătății, saloane de la parterul Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova au fost inundate cu fum, după ce o pacientă ar fi dat foc unei saltele.

„Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 mp și a fost lichidat. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălțime.

Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conștiente și sunt transportate la spital. În total, 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceștia vor rămâne în aceeași unitate sanitară, într-o altă aripă a clădirii. Din primele date furnizate de conducerea unității spitalicești, incendiul ar fi fost provocat de un pacient”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății, potrivit televiziunii Antena3

Trei cadre medicale s-au ales cu fracturi după ce au sărit pe geam de la etajul 1. Acestea au fost transportate la Spitalul de Urgență pentru îngrijiri. În total, 18 pacienți și 5 cadre medicale s-au autoevacuat, iar un alt pacient a fost evacuat de pompieri.