ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pericol pe Valea Oltului din cauza unui incendiu de vegetație care a izbucnit marți și care continuă și duminică. Vântul a adus flăcările aproape de Drumul Național 7, iar traficul a fost blocat. În urmă cu câteva zile, focul a făcut scrum și păduri din Munții Lotrului, unde incendiul abia fusese lichidat.

Zeci de pompieri din mai multe județe au ajuns de urgență în zonă, cu trei autospeciale de stingere, dar și un elicopter al Inspectoratului General al Aviației. Misiunea a fost cu atât mai dificilă, din cauza fumului dens și a vântului puternic. 

Într-un comunicat postat pe Facebook, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva anunță că, având în vedere amploarea incendiului de pădure care a izbucnit marti, pe Valea Oltului și faptul că nu a putut fi stins nici la aceasta oră, Regia a mobilizat peste 100 de silvicultori de la Direcția Silvică Vâlcea pentru a participa și azi la stingerea acestui.

„De marti colegii noștri de la ocoale silvice din cadrul Direcției Silvice Vâlcea, sunt alături de silvicultorii de la Ocolul Silvic de regim Cozia Negru, ajutând la operațiunile de stingere a unui alt #incendiu de pădure din județul #Vâlcea.

Asa cum am mai mentionat zilele trecute, incendiul a izbucnit marți seara într-o pădure de #stejari, proprietate privată, în zona #Brezoi, din vecinătatea Văii Oltului.

Pana vineri, flacarile s-au extins pe mai bine de 30 de hectare, apropiindu-se atât de mult de DN 7 / E 81 încât joi seara s-a luat măsura circulației alternative, polițiștii dirijând circulația în zonă.

Favorizat de viteza mare a vântului din zonă, incendiul s-a extins pe zone greu accesibile, pe versanți de stâncă abrupți, cu înclinație mai mare de 80 de grade, pe care se află vegetație cu grad mare de uscăciune.

#ISU Vâlcea a solicitat sprijinul Inspectoratului General de #Aviație care a trimis un elicopter în zonă ca să stingă focul.

Incendiul se află la câteva zeci de kilometri distanță de focarul de la #Malaia, unde săptămâna trecută, un alt incendiu a mistuit o pădure privată aflată în proprietatea Obștii de Moșneni Mălăieni și administrată de Ocolul Silvic de regim Cozia Negoiu.

La această oră, incendiul de la Brezoi nu este încă stins”, transmite Regia Națională a Pădurilor - Romsilva.