Pericol pe Valea Oltului din cauza unui incendiu de vegetație care a izbucnit marți și care continuă și duminică. Vântul a adus flăcările aproape de Drumul Național 7, iar traficul a fost blocat. În urmă cu câteva zile, focul a făcut scrum și păduri din Munții Lotrului, unde incendiul abia fusese lichidat.

Zeci de pompieri din mai multe județe au ajuns de urgență în zonă, cu trei autospeciale de stingere, dar și un elicopter al Inspectoratului General al Aviației. Misiunea a fost cu atât mai dificilă, din cauza fumului dens și a vântului puternic. 

Într-un comunicat postat pe Facebook, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva anunță că, având în vedere amploarea incendiului de pădure care a izbucnit marti, pe Valea Oltului și faptul că nu a putut fi stins nici la aceasta oră, Regia a mobilizat peste 100 de silvicultori de la Direcția Silvică Vâlcea pentru a participa și azi la stingerea acestui.

„De marti colegii noștri de la ocoale silvice din cadrul Direcției Silvice Vâlcea, sunt alături de silvicultorii de la Ocolul Silvic de regim Cozia Negru, ajutând la operațiunile de stingere a unui alt #incendiu de pădure din județul #Vâlcea.

Asa cum am mai mentionat zilele trecute, incendiul a izbucnit marți seara într-o pădure de #stejari, proprietate privată, în zona #Brezoi, din vecinătatea Văii Oltului.

Pana vineri, flacarile s-au extins pe mai bine de 30 de hectare, apropiindu-se atât de mult de DN 7 / E 81 încât joi seara s-a luat măsura circulației alternative, polițiștii dirijând circulația în zonă.

Favorizat de viteza mare a vântului din zonă, incendiul s-a extins pe zone greu accesibile, pe versanți de stâncă abrupți, cu înclinație mai mare de 80 de grade, pe care se află vegetație cu grad mare de uscăciune.

#ISU Vâlcea a solicitat sprijinul Inspectoratului General de #Aviație care a trimis un elicopter în zonă ca să stingă focul.

Incendiul se află la câteva zeci de kilometri distanță de focarul de la #Malaia, unde săptămâna trecută, un alt incendiu a mistuit o pădure privată aflată în proprietatea Obștii de Moșneni Mălăieni și administrată de Ocolul Silvic de regim Cozia Negoiu.

La această oră, incendiul de la Brezoi nu este încă stins”, transmite Regia Națională a Pădurilor - Romsilva.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews