ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un incendiu a izbucnit, joi, la Mănăstirea Martirii Brâncoveni, din localitatea clujeană Mărișel. Pompierii intervin în aceste momente cu trei autospeciale cu apă, iar înainte de ei au intervenit 20 de localnici, informează Gherla Info.

Potrivit ISU Cluj, incendiul a fost anunțat, joi dimineață, la Mănăstirea Martirii Brâncoveni din Mărișel.

„Flăcările sunt sub control la mănăstirea Martirii Brâncoveni, pompierii intervin în aceste momente cu trei autospeciale cu apă”, au informat reprezentanții ISU Cluj.

Potrivit acestora, sunt afectate o magazie de lemne, o anexă în care funcționa centrala termică, un perete exterior al chiliilor și acoperișul acestora pe circa 20 de metri pătrați.

„Un aport important pentru limitarea propagării incendiului au avut-o circa 20 de localnici care au intervenit până la sosirea pompierilor și sprijină în continuare eforturile depuse pentru stingerea flăcărilor”, a spus sursa citată.
 
Mănăstirea Sfinții Martiri Brâncoveni a fost sfințită de către ÎPS Andrei al Clujului pe 19 august 2015 și are hramul Sfinților Martiri Brâncoveni.
 
Este al doilea incendiu la o mănăstire ortodoxă din ultimele zile, după focul de la Mănăstirea Petru Vodă de-acum patru zile.