ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un incendiu a cuprins, duminică, biserica veche și un corp de chilii ale Mănăstirii Podu Coșnei, din Suceava. Flăcările care se ridicau la zeci de metri amenințau să se extindă și la alte construcții, motiv pentru care a fost nevoie de o mobilizare importantă a pompierilor militari și civili, a transmis ISU Bucovina - Suceava citat de RTV.

Mănăstirea a fost rectitorită de vrednicul de pomenire Părinte Mihai Negrea, ajutător al copiilor săraci și orfani din zonă, și îl are în prezent drept stareț pe Părintele Filotei. Vom reveni cu detalii despre cum puteți să ajutați la refacerea clădirilor.

La fața locului au fost trimise nu mai puțin de 8 autospeciale ale pompierilor, o autoscară mecanică și două ambulanțe SMURD. Intervenția a fost extrem de dificilă și asta pentru că tot corpul de chilii si biserica veche erau construcții din lemn. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit de pe urma incendiului, dar pagubele sunt extrem de mari.

Pompierii au lichidat total incendiul.

Chiliile și paraclisul din cadrul mănăstirii din Podu Coșnei au fost grav afectate, a confirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, Alin Găleată. În incendiu au fost afectate de flăcări paraclisul (biserica) și corpul de chilii, construcții ridicate în anul 2006.

Pompierii militari au salvat biserica mănăstirii, casa stăreției, clădirea centralei termice, construcții anexe ale mănăstirii (corp comun cu chiliile afectate de foc) și alte clădiri din complexul monahal, cu bunurile aferente.

VIDEO AICI

ACTUALIZARE: NU A ARS! Minunea de la Podu Coșnei: Sfântul Antimis cu o părticică din moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava nu a ars, în ciuda incendiului devastator - FOTO. Cum puteți ajuta la refacerea Mănăstirii - CONTUL DE DONAȚII

Cei care doresc să ajute la refacerea Mănăstirii pot face donații la următoarele coordonate:

BENEFICIAR:

Mănăstirea Podu Coșnei

SWIFT:

RNCBROBUXXX

IBAN:

RO83 RNCB 0236 0227 0720 0001