Încep lucrările de conservare la CAZINOUL din Constanța. Acțiunea va dura până la 14 noiembrie, când se sărbătoresc 140 de ani de la revenirea Dobrogei la patria-mamă.


Lucrările de punere în siguranță a Cazinoului din Constanța încep astăzi, în intervalul 22 octombrie- 14 noiembrie, clădirea simbol a orașului urmând să fie protejată împotriva furtunilor violente, de pe malul mării, din timpul iernii, scrie evz.ro.
Monumentul va fi astfel conservat până când Compania Națională de Investiții va începe restaurarea acestuia. Potrivit planurilor, lucrările de conservare vor fi încheiate până în 14 noiembrie, când se sarbătoresc 140 de ani de la revenirea Dobrogei la patria-mamă.

Lucrările de conservare a Cazinoului includ montare gard pentru interzicere acces, înlocuire geamuri, reparații șarpantă și învelitoare lipsă, curățare jgheaburi și evacuare apă, demontare candelabre, hidroizolații terase etc. Lucrările vor fi finalizate pe 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei, a anunțat primarul Constanței, Decebal Făgădău. "Municipiul a emis autorizația de construire, de fapt, pachet certificat de urbanism și autorizația de construire pentru lucrări de primă urgență. Am obținut avizul Ministerului Culturii pentru aceste lucrări”, a explicat primarul. 

Compania care va efectua lucrările de conservare a Cazinoului, care a încheiat un parteneriat cu primăria Constanța, nu va cere bani municipalității. Potrivit primarului, după finalizarea lucrărilor de punere în siguranță, clădirea Cazinoului va fi împrejmuită într-un mod atractiv, cu un mash care înfățișează imaginea monumentului.