Cel mai mare exercițiu NATO din Marea Neagră, „Sea Shield 19”, începe la sfârșitul acestei săptămâni, reunind aproximativ 2.200 de militari din mai multe state. Participă 14 nave militare românești și 6 din Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda și Turcia. Exercițiul se desfășoară in perioada 5-13 aprilie.

„Sea Shield 19” se suprapune peste două aniversări importante ale comunității euro-atlantice din luna aprilie: 70 de ani de la înființarea NATO, și 15 ani de când România a devenit membru cu drepturi depline al Alianței.

Aproape 2.200 de militari vor exersa proceduri de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, aeriene și de suprafață. Participă și Forțele Aeriene Române cu aeronave MIG 21 LanceR și F-16, iar forțele navale ale Statelor Unite și ale Turciei vor acționa cu două aeronave de patrulare maritimă.

Forțele Terestre vor trimite un detașament pentru protecția căilor de comunicații și a portului Constanța.

La exercițiul care se încheie sâmbăta viitoare va lua parte și Gruparea Navală Permanentă a NATO care operează la Marea Neagră.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews