ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Programul Start-Up Nation 2018, prin care se pot acorda finanțări de până la 200.000 de lei pentru fiecare beneficiar, se deschide joi, 27 decembrie, la ora 10.00, informează Mediafax.
Potrivit sursei citate, aplicația va rămâne deschisă timp de 30 de zile lucrătoare. Alocația financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului, conform Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
 
De această finanțare pot beneficia societățile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.
 
Schema de minimis are ca obiective principale stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, cu prioritate în zonele geografice mai puțin dezvoltate economic, în care densitatea IMM-urilor este redusă comparativ cu media europeană, crearea de noi locuri de muncă și inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților.
Procedura de implementare a programului Start-Up Nation este disponibilă aici: 
http://www.aippimm.ro/categorie/programe/programul-start-up-nation-2018