ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Berlinul anunță revenirea la normalitate pentru germani începând de duminică, 9 mai, adică de Ziua Europei, însă libertatea mult-așteptată e permisă doar persoanelor vaccinate complet sau celor care au trecut prin boală. Doar aceste categorii vor putea să se întâlnească, începând cu săptămâna aceasta,  în privat, fără a mai respecta restricțiile anti-covid, potrivit DcNews. 

În plus, cei considerați „imuni” de autorități nu vor mai trebui să intre în carantină după întoarcerea din călătorii, cu excepția cazului în care se întorc din țări unde rata de infectare rămâne crescută. În cazul vaccinaților, aceasta e o contrazicere a propagandei oficiale chiar de către oficiali: dacă tot sunt „imuni” așa cum se pretinde, de ce să mai stea în carantină când se întorc din zone roșii?
 
Prin anunțul „revenirii la normalitate” doar pentru vaccinați sau vindecați, devine clar că în Germania începe discriminarea celor nevaccinați, care vor fi privați în continuare de libertate, în timp ce vaccinații își vor primi înapoi cele mai elementare drepturi sub forma unor privilegii acordate condiționat. Tot acest scenariu grotesc este prezentat propagandistic sub forma eliberării, ascunzându-se faptul că, la fel ca în cazul „certificatelor Covid UE”, cunoscute popular ca „pașapoarte de vaccinare”, libertatea este dată doar unor categorii privilegiate, în timp ce este refuzată restului populației - întâmplător, majoritare! 
 
Doar 8,8% din populația germană a fost vaccinată complet, în timp ce 31% au primit doar prima doză, potrivit Institutului Robert Koch. Rămân deci aproape 70% dintre germani nevaccinați, care vor fi în continuare supuși restricțiilor pandemice cu singurul scop de a fi „protejați” de riscul libertății neîngrădite. Această politică pare a fi mai degrabă coercitivă decât preventivă, motivația pandemică devenind din ce în ce mai puțin credibilă.