ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială în Rusia. Măsurile de mobilizare vor începe pe 21 septembrie. Decretul prevede măsuri suplimentare pentru îndeplinirea ordinului de apărare a statului. Recruții vor fi obligați să urmeze o pregătire militară, transmite Știripesurse.  VIDEO:


Putin a mai spus că Rusia va acorda tot sprijinul său referendumurilor anunțate pentru acest weekend în Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie pentru aderarea la Federația Rusă. El a acuzat Occidentul că a declanșat un război împotriva Rusiei în Ucraina în 2014, potrivit The Guardian.

"În politica sa agresivă antirusească, Occidentul a depășit toate liniile", a declarat președintele rus. El a acuzat Occidentul că plănuiește să distrugă Rusia și să folosească șantajul nuclear.

Putin a spus că va folosi toate mijloacele pe care le are la dispoziție și că cei care încearcă să folosească șantajul nuclear împotriva Rusiei vor constata că lucrurile se pot întoarce împotriva lor. 

El a spus explicit: "Nu blufez".
 
Redăm mai jos Decretul semnat de Vladimir Putin privind mobilizarea parțială:
 
„Decret Cu privire la anunțul mobilizării parțiale în Federația Rusă

Șeful statului a semnat Decretul „Cu privire la anunțul mobilizării parțiale în Federația Rusă”.

21 septembrie 2022, ora 09:20

În conformitate cu legile federale din 31 mai 1996 nr. 61-FZ „Cu privire la apărare”, din 26 februarie 1997 nr. 31-FZ „Cu privire la pregătirea și mobilizarea mobilizării în Federația Rusă” și din 28 martie 1998 nr. 53- Legea federală „Cu privire la serviciul militar și serviciul militar”

Decid:

1. Să anunțe mobilizarea parțială în Federația Rusă din 21 septembrie 2022.

2. Să realizeze apelul cetățenilor Federației Ruse pentru serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse. Cetățenii Federației Ruse chemați la serviciul militar prin mobilizare au statutul de personal militar care servește în Forțele Armate ale Federației Ruse în baza unui contract.

3. Stabiliți că nivelul salariului pentru cetățenii Federației Ruse chemați la serviciul militar prin mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse corespunde nivelului de salariu pentru personalul militar care servește în Forțele Armate ale Federației Ruse în baza unui contract.

4. Contractele de trecere a serviciului militar încheiate de cadrele militare continuă să fie valabile până la sfârșitul perioadei de mobilizare parțială, cu excepția cazurilor de eliberare a cadrelor militare din serviciul militar pe motivele stabilite prin prezentul decret.

5. Stabiliți în perioada de mobilizare parțială următoarele motive pentru concedierea din serviciul militar a militarilor care efectuează serviciul militar în baza unui contract, precum și a cetățenilor Federației Ruse chemați la serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse:

a) după vârstă - la împlinirea limitei de vârstă pentru serviciul militar;

b) din motive de sănătate - în legătură cu recunoașterea acestora de către comisia medicală militară ca inapt pentru serviciul militar, cu excepția cadrelor militare care și-au manifestat dorința de  a continua serviciul militar în funcții militare care pot fi înlocuite cu cadrele militare specificate;

c) în legătură cu intrarea în vigoare a unei hotărâri judecătorești privind impunerea unei pedepse cu închisoarea.

6. Către Guvernul Federației Ruse:

a) să finanțeze activități de mobilizare parțială;

b) să ia măsurile necesare pentru a răspunde nevoilor Forțelor Armate ale Federației Ruse, ale altor trupe, formațiuni și corpuri militare în perioada de mobilizare parțială.

8. Cei mai înalți funcționari ai entităților constitutive ale Federației Ruse asigură recrutarea cetățenilor pentru serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse în numărul și în termenele stabilite de Ministerul Apărării al Federației Ruse. pentru fiecare entitate constitutivă a Federației Ruse.

9. Oferiți cetățenilor Federației Ruse care lucrează în organizațiile complexului militar-industrial dreptul la amânare de la recrutare pentru serviciul militar pentru mobilizare (pentru perioada de muncă în aceste organizații). Categoriile de cetățeni ai Federației Ruse cărora li se acordă dreptul la amânare și procedura de acordare a acestuia sunt stabilite de Guvernul Federației Ruse.

10. Prezentul decret intră în vigoare din ziua publicării sale oficiale”, se arată în decret, potrivit Știripesurse.