ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procesul pentru deținere ilegală de armă de către fiul lui Joe Biden, Hunter, începe luni în fața unui tribunal federal din SUA, ceea ce este considerat un episod inedit și riscant pentru campania actualului președinte american, transmite AFP, citat de Cotidianul.

Cu un trecut marcat de adicții și afaceri dubioase în străinătate, Hunter Biden este una din țintele preferate ale adversarilor republicani ai tatălui său, începând cu fostul președinte Donald Trump, care îl consideră pe Hunter punctul vulnerabil al lui Joe Biden.

Deschiderea procesului său intervine la câteva zile după ce Trump a fost găsit vinovat pentru falsificări contabile, la capătul unui proces judiciar desfășurat la New York.

În vârstă de 54 de ani, Hunter Biden este acuzat de procurorii federali că a mințit atunci când a completat formularele pentru achiziționare a unui revolver în anul 2018, în care el nega o dependență de droguri pe care ulterior a recunoscut-o.

Inculpat pentru fraudă fiscală într-un alt dosar, el trebuie să răspundă unui număr de trei capete de acuzare la care în octombrie anul trecut a pledat nevinovat.

Un juriu din Wilmington, fief al lui Joe Biden din statul Delaware, se va pronunța asupra a două acuzații legate de fraudă cu documentele necesare achiziționării unei arme de foc. A treia acuzație se referă la posesia ilegală a armei respective.