ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Florin Cîțu a demis din nou fără consultare în cadrul coaliției de guvernare un ministru din partea USR-PLUS, pe Stelian Ion de la Justiție, pe fondul disensiunilor privind obsesia politică a desființării SIIJ în țara cu cea mai „independentă” justiție, relevă Știri pe Surse

„Acum câteva minute am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de Ministru de Justitie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. De exemplu: desființarea secției speciale care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desființată.

A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii coaliției de această demitere. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze. Aici nu vorbim despre primari, vorbim despre comunități și despre interesul cetățenilor. România trebuie dezvoltată. Doar pentru că colegii de coaliție de la USR PLUS nu au foarte mulți primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit”, a explicat premierul Florin Cîțu, miercuri seara, după ce a decis să amâne ședința de guvern pentru a doua zi.

Ultima dată când a demis fără preaviz un ministru din tabăra USR-PLUS, pe Vlad Voiculescu de la Sănătate, useriștii au amenințat cu spargerea coaliției de guvernare, fiind convinși să rămână numai după ce Cîțu i-a promis lui Barna că nu va mai da pe nimeni afară fără o notificare și aprobare a USR-PLUS. Promisiune pe care premierul tocmai și-a încălcat-o prin demiterea ministrului Justiței, iscând noi amenințări useriste privind ieșirea de la guvernare.