Penisuri și cruci printre case tradiționale... Invitați în premieră la un festival muzical desfășurat la sfârșitul săptămânii în oraș, câțiva tineri artiști plastici au generat un adevărat scandal, după ce au montat la Muzeul Satului Bănățean o instalație care presupunea cruci, cranii și… penisuri care „răsăreau” din iarbă. 
 
Cei care nu au apreciat acest gen de artă au sesizat organizatorii, iar reacția celor de la CJ Timiș, principalii finanțatori ai evenimentului, a fost promptă. „Nu mă pricep la artă și nu am nimic cu acești artiști, dar cred că o astfel de instalație nu este potrivită într-un astfel de spațiu. CJ Timiș este partener al festivalului, dar pentru spectacole și concerte, nu pentru o expoziție de penisuri care apar din iarbă. În plus, chiar nu cred că Muzeul Satului este locul în care trebuie expusă o astfel de instalație. Am avut sesizări de la părinți și, în aceste condiții, le-am cerut celor de la Revolution Festival să demonteze”, a declarat Adrian Negoiță, consilier al președintelui CJ, Călin Dobra, pentru www.debanat.ro. 

Acesta nu este primul act de teribilism cu pretenții artistice al grupului înființat în viitoarea Capitală Culturală Europeană. În „palmaresul” celor patru tineri se mai numără un sicriu cu figurina unui mort aflat în erecție, "lucrare” care a rezistat două zile în fața sediului ANAF din oraș.  2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.