ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un scandal a avut loc astăzi la stația de metrou Unirii, după ce un călător care nu avea masca pusă corect a fost luat pe sus de jandarmi, scrie Știri pe surse.

În imaginile transmise de un telespectator postului Digi24 se vede cum jandarmii încearcă să îl imobilizeze pe tânărul care avea masca de protecție sub nas, iar acesta se zbate, țipă și încearcă să opună rezistență. Într-un final, militarii reușesc să îl scoată pe tânăr din tren și să îl încătușeze. În tot acest timp, mai mulți călători îi critică pe jandarmi pentru modul în care acționează. În imagini se văd și doi polițiști care asistă la operațiunea de imobilizare și care apoi îi urmează pe cei patru jandarmi, care îl escortează pe tânăr.

Purtătoarea de cuvânt a Brigăzii speciale a Jandarmeriei, Aktug Nebahat, spune că polițiștii și jandarmii care patrulau la metrou l-au văzut pe bărbatul care nu purta corespunzător masca de protecție și că, atunci când i-au cerut să poarte corect masca, bărbatul a devenit recalcitrant, a fugit pe scările care duc spre metrou și a urcat în trenul care mergea spre stația Tineretului.

„S-a procedat la urmărirea celui în cauză, iar în momentul imobilizării, acesta a opus rezistență, devenind recalcitrant cu forțele de ordine, astfel încât a fost încătușat și condus la poliția metroului”, a spus purtătoarea de cuvânt.

Bărbatul a fost amendat, a mai spus Nebahat.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews