ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat originar din Republica Moldova, care a călătorit sâmbătă, 4 decembrie, cu avionul la Bologna, a suferit un infarct imediat după ce a părăsit aeronava, relatează Corriere della Sera. A fost salvat datorită intervenției personalului de la Crucea Roșie, transmite Rotalianul.

Incidentul s-a petrecut imediat după debarcarea pasagerilor, în jurul orei 21:00, pe Aeroportul G. Marconi. Victima, în vârstă de 70 de ani, s-a prăbușit la pământ în timp ce-și aștepta bagajele.

Viața bărbatului a fost salvată în cele din urmă de intervenția echipei medicale de la Crucea Roșie, prezentă în aeroport. Sanitarii au acționat cu defibrilatorul, iar călătorul moldovean, care a fost victima unui stop cardiac, a reușit să supraviețuiască, mai informează sursa citată.

„Avem un ambulatoriu în zona respectivă a aeroportului. Ne-au anunțat ceilalți pasageri și am ieșit imediat, împreună cu colegul meu. Mi-am dat seama că situația era gravă: pacientul era conștient dar nu putea vorbi. L-am rugat pe colegul meu să meargă să aducă o targă. Un medic din Bazzano, care se afla în tranzit pe aeroport, a venit să mă ajute. L-am rugat să ia un defibrilator, am început masajul cardiac al pacientului și apoi l-am resuscitat: era ora 21.05 când i-a fost reluată activitatea cardiacă. La ora 21.10 și-a recăpătat cunoștința”, a explicat asistenta medicală Irene Fontana.

În prezent, starea pacientului este stabilă și cel mai important aspect, potrivit medicilor, este că nu a suferit leziuni neurologice.