ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderii Camerei Reprezentanților și Senatului l-au invitat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să se adreseze Congresului SUA, în pofida disensiunilor majore în rândul populației americane cu privire la războiul din Gaza, informează dpa, citat de Agerpres.

Președintele Camerei Reprezentanților, republicanul Mike Johnson, i-a trimis vineri lui Netanyahu invitația oficială.
 
Scrisoarea a fost semnată de lideri de frunte ai Partidelor Democrat și Republican din ambele camere ale Congresului SUA.

Nu a fost menționată și data la care premierul israelian își va susține discursul.

Johnson își anunțase în prealabil planurile de a-l invita pe Netanyahu, deși democrați influenți, inclusiv predecesoarea lui Johnson, Nancy Pelosi, se pronunțaseră împotriva unui discurs al premierului israelian.

Liderul majorității din Senat, democratul Chuck Schumer, l-a criticat dur pe Netanyahu pentru maniera în care acesta a gestionat războiul împotriva grupării islamiste palestiniene Hamas, ba chiar a mers până acolo încât a cerut desfășurarea de noi alegeri în Israel.

Cu toate acestea, Schumer, care este cel mai important oficial evreu ales în administrația SUA, a semnat scrisoarea, remarcă dpa.
 
Amintim că peste 36.000 de palestinieni au fost uciși în ofensiva israeliană, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza.