ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Banatului a lansat, la început de an școlar, un apel către preoții din Eparhia Timișoarei pentru a veni în sprijinul copiilor aflați într-o situație financiară delicată. 

Astfel, la fiecare biserică din cuprinsul Eparhiei a fost organizată o colectă în data de 3 septembrie, urmând ca strângerea de fonduri să continue și în ziua sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, scrie Basilica.ro.

Din banii colectați, cu aprobarea consiliilor parohiale, să fie cumpărate rechizite și haine pentru elevii cu posibilități materiale reduse, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Ioan.

Apelul a fost făcut de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan printr-un mesaj pastoral adresat cu prilejul noului an școlar. În cadrul cuvântului său, Părintele Mitropolit atrage atenția asupra faptului că, din păcate, momentul binecuvântat al pășirii peste pragul școlii este umbrit, nu de puține ori de grijile, nevoile și lipsurile unor familii care, din cauza posibilităților materiale reduse, nu pot asigura minimul necesar de rechizite și articole de îmbrăcăminte.

În aceste condiții, unele familii nu își pot trimite copiii la școală, abandonul școlar și analfabetismul înregistrând cote cu adevărat îngrijorătoare, subliniază Ierarhul.

Mitropolitul Banatului subliniază că, în aceste situații, Biserica nu poate rămâne pasivă, mai ales că de-a lungul istoriei, rolul ei în viața școlii a fost esențial.

„Așadar,  fără a aduce în atenție și alte aspecte legate de procesul instructiv-educativ, inclusiv cele privitoare la predarea Religiei, este de datoria noastră, a slujitorilor Bisericii, să venim în ajutorul părinților nevoiași din eparhia noastră, pentru ca niciun copil să nu fie privat de acest drept fundamental al studiului în condiții decente, simțindu-se inferior colegilor săi de clasă.

Dumnezeu, Cel în Treime preamărit, să binecuvinteze începutul anului nou școlar, să binecuvinteze Familia și Școala, să lumineze mintea și sufletul elevilor și al dascălilor, dăruindu-le duhul cele bun al înțelepciunii, al cunoștinței și înțelegerii Legii Sale dumnezeiești și a toată învățătura cea bună și folositoare”, a spus în finalul mesajului său ÎPS ioan.