ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Modelarea matematică folosită de OMS în estimările referitoare la excesul de mortalitate legată de Covid-19 se bazează pe supoziții eronate și nu este științifică, iar India și-a exprimat obiecțiile ferme față de această metodologie, a informat, săptămâna trecută, guvernul Indiei.

India se opune abordării Organizației Mondiale a Sănătății de tipul „one size fits all” (de tip universal, nediferențiat), deoarece ar putea fi valabilă în cazul țărilor mai mici, dar nu poate fi aplicată în cazul unei țări uriașe și diverse precum India, unde a existat o traiectorie variată a cazurilor în mai multe state și în perioade diferite în timpul pandemiei, a precizat, într-o declarație scrisă, ministrul Sănătății din India, Bharati Pravin Pawar, transmite Times of India.

„Abordarea bazată pe modelarea matematică a OMS prezintă o serie de inconsecvențe și ipoteze eronate”, a precizat Pawar în răspunsul scris. 

Ministrul a declarat că OMS a fost rugată să explice abordarea neștiințifică în cadrul căreia estimările lor s-au bazat pe un set de date doar din 17 state indiene, colectate în momente diferite de timp și extrapolate la întreaga țară.

Potrivit celor recunoscute chiar de OMS, exercițiul lor de modelare a prezentat o serie de limitări, cum sunt reprezentarea limitată și generalizarea variabilelor, utilizate pentru medii care pot fi sistematic diferite.

De asemenea, Consiliul Central pentru Sănătate și Bunăstarea Familiei, un organism reprezentativ al miniștrilor Sănătății din toate statele și teritoriile Indiei, a adoptat o rezoluție unanimă prin care condamnă metodologia OMS și a autorizat Ministrul să transmită OMS dezamăgirea lor colectivă.

India a transmis „o obiecție fermă față de procesul, metodologia și rezultatul acestei metode neștiințifice de modelare, mai ales când India a furnizat către OMS date veridice publicate de către Registratorul General al Indiei”, a adăugat Pawar.