ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


India afirmă că „varianta indiana” a virusului Covid nu există și este doar o știre falsă. Guvernul indian a dat instrucțiuni companiilor de socializare să elimine orice conținut care face referire la "varianta indiană" a Covid-19. Instrucțiunea către companiile de social media a fost transmisă vineri printr-un ordin guvernamental al Ministerului Electronicii și Tehnologiei Informației, informează BBC.

Nota nu a fost făcută publică, dar a fost obținută de agențiile de presă. Platformele au fost rugate să "elimine imediat de pe platformele lor tot conținutul care numește, se referă la sau implică "varianta indiană" a coronavirusului", a relatat Press Trust of India.

"Am aflat că circulă online o afirmație falsă care implică faptul că o 'variantă indiană' a coronavirusului se răspândește în toate țările. Acest lucru este complet FALS", a declarat agenția de știri AFP, citând aceeași scrisoare.

În notă se precizează că OMS "nu a asociat termenul 'varianta indiană' cu varianta B.1.617 a coronavirusului în niciunul dintre rapoartele sale".

Un director de rețele de socializare a declarat pentru Reuters că ar fi extrem de dificil să se elimine toate referințele la "varianta indiană".

B.1.617, o variantă mai transmisibilă, a fost detectată pentru prima dată în India anul trecut și s-a răspândit în zeci de țări. O serie de națiuni au restricționat drastic sosirile din India”. 

India este o piață masivă pentru companiile de social media. Statisticile din ianuarie arată că este a treia cea mai mare piață a Twitter. În acest an, guvernul indian a introdus linii directoare despre care a spus că sunt menite să limiteze utilizarea necorespunzătoare a rețelelor sociale și răspândirea dezinformării.