ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este doliu în lumea muzicii populare! Cunoscuta interpretă Victorița Cica, nepoata celebrului Amza Pellea, s-a stins din viață la vârsta de 50 de ani, lăsând în urmă numai durere în sufletele celor dragi. Vestea tragică a fost dată de apropiații ei, care au transmis mesaje de condoleanțe și pline de durere pe rețelele de socializare. Nimeni nu se aștepta la o asemenea pierdere, transmite CanCan.
 

Victorița Cica s-a stins din viață la 50 de ani, lăsând numai durere în sufletele celor dragi. Era solistă a Ansamblului „Doina Oltului” și o îndrăgită interpretă de muzică populară. Vestea tragică a fost dată pe rețelele de socializare de către colegii ei de breaslă, care au transmis mesaje emoționante și pline de durere, după pierderea artistei.

„Drum lin către îngeri, dădica mea, Victorița Cică. Nu pot să cred, ieri te-am sunat pentru că voiam să te aud, mă cuprinsese dorul de tine, dar nu am reușit să vorbim, am vorbit cu Cătă, tu dormeai. Astăzi trebuia să vorbim și nu am mai reușit pentru că te-ai grăbit să pleci, prietena mea dragă. Ca un rămas bun mi-ai trimis pe 30 Ianuarie o melodie să o pun la un cântec, îți promit că așa voi face, suflet bun. De ce pleacă așa devreme oamenii buni, unde se grăbesc? Dădica mea bună, câte momente frumoase aveam împreună, câtă bucurie era când ne întâlneam.

Câte surprize mi-ai făcut la evenimentele importante din viața mea, doar tu puteai să faci asta. Ai fost și vei rămâne o voce emblematica a folclorului nostru, o artistă care si-a făcut datoria până in ultima clipă. In sufletul meu vei rămâne dădica mea bună. Doamne, câtă durere. Dumnezeu sa-ți odihnească sufletul bun in liniște și pace!”, a fost unul dintre mesaje postate de apropiații solistei.

Pe lângă faptul că era o cunoscută interpretă din Oltenia, Victorița Cica preda la Școala Populară de Arte și Meserii din Slatina, iar copiii pe care ea îi antrena se bucurau de mult succes pe la diverse spectacole și festivaluri de muzică populară.

„Îmi este greu să îmi aleg cuvintele atunci când mă doare sufletul. Nu am cuvinte pentru a exprima durerea pe care o avem în acest moment. Doamna Noastră Victorita Cica-Oficial ne-a fost ca o a doua mamă și pierderea ei a lăsat un gol imens în sufletul nostru. Dânsa ne-a primit cu cel mai mare drag și ne-a luat „sub aripa ei” încă de când eram micuțe, am crescut atât de frumos alături de dumneaei, ne-a îndrumat în cel mai frumos mod pe drumul cântecului popular, a avut mereu încredere în noi și ne-a susținut cât a putut. Îi suntem recunoscătoare ca a făcut parte din viata noastră și ca am avut asemenea model. Dumnezeu sa o odihnească în pace! Drum lin Doamna Noastră Profesoara Minunată”, a fost mesajul transmis de către o elevă.
 
Regretata artistă s-a stins din viață, cel mai probabil, din cauza unor afecțiuni hepatice mărturisindu-le colegilor că trecuse printr-o intoxicație medicamentoasă, informează Star Popular.
 
 
Victorița Cică: „La trei ani i-am cântat pe genunchi, nu știam eu cine e Amza Pelea”

„La trei ani i-am cântat pe genunchi, nu știam eu cine e Amza Pelea. Cred că plecasem cu familia undeva. N-am ținut niciodată legătura cu Oana Pellea și n-am spus niciodată, nu m-am folosit niciodată de această legătură a familiilor noastre, n-am vrut să urc în carieră pe spatele cuiva, a rămas pentru mine o amintire dragă și atât. De-atunci eu nu l-am mai văzut pe Amza Pellea, a fost singura dată și mi-a rămas în memorie. Eu l-am văzut în momentele alea, în față. În schimb, moașa mea, de la Băilești, mi-a povestit tot timpul. Că se întorcea la Băilești și petrecea cu rudele, era un om obișnuit, nu se formaliza, îi plăcea acolo", declara Victorița Cică pentru jurnalulolteniei.ro