ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă o moarte subită: Sportiva Mariasofia Paparo din Italia a decedat în urma unui infarct la vârsta de numai 27 de ani, cu o săptămână înainte de a împlini 28 de ani și cu o lună înainte de a termina facultatea. Ea tocmai spusese DA unei cereri în căsătorie din partea iubitului ei, Matteo Scarpaticu care se cunoscuse în martie 2020, chiar înainte de lockdownul impus în pandemie, după care dragostea lor a fost alimentată de mesajele pe care și le trimiteau pe Internet din izolare. Pagina ei de Instagram dovedește modul în care cei doi au evoluat împreună după ieșirea din carantina covidiană. Deși sportiva făcea reclamă la multe produse cosmetice și de nutriție, nu apar fotografii care să arate că s-ar fi vaccinat sau că îndemna la vaccinare. Apoi, dintr-o dată, în primăvara anului 2022, Maria Sofia a făcut infarct și a murit pe neașteptate. Cauza decesului este necunoscută și stârnește mirare, având în vedere că vorbim, pentru a câta oară, de o persoană aflată în floarea vârstei și cu o sănătate excelentă.

Italianca era o înotătoare profesionistă, crescută în San Giorgio a Cremano, în provincia vezuviană Napoli, potrivit napoli.repubblica.it, citată de Observator News

Pe 28 aprilie ar fi urmat să devină absolventă a Universității Parthenope. Instituția a postat pe rețelele de socializare un mesaj de condoleanțe în memoria tinerei sportive: 

„Mariasofia Paparo s-a stins din viață prematur; era studentă absolventă a Departamentului de Știință și Tehnologie (ar fi absolvit în aprilie) și înotătoare profesionistă. Simțim durerea familiei sale și a tuturor prietenilor săi. Ultimul rămas bun de la Maria Sofia va avea loc astăzi, 12 aprilie, în biserica Sant'Antonio di Padova din San Giorgio a Cremano (NA), la ora 15:00”.

Mariasofia era o înotătoare de performanță, fiind înscrisă în Clubul Nautic Posillipo. În 2019 a făcut parte din echipa Trofeului Swim4Life, aferent Circuitului Supermaster FIN. A făcut parte și din Speedo Master Team și în 2020 a participat la traversarea strâmtorii Messina, precum și la Capri-Napoli.

Toate acestea o vădesc ca o persoană plină de viață și cu o perfectă stare de sănătate. Cu atât mai contrariant este decesul subit, în urma unui inexplicabil atac de cord. 
 
Să iubești și să mori în timpuri pandemice
 
Mariasofia s-a cunoscut cu prietenul ei, Matteo, pe 8 martie 2020, pe ultima sută de metri înaintea lockdown-ului pandemic care i-a despărțit pentru următoarele câteva luni. Dragostea lor a crescut în izolare și a învins orice constrângere.
 
 
 Aproximativ 2 ani mai târziu, pe 12 martie 2022, cei doi înotători s-au logodit la Napoli. Ceremonia a fost atât una religioasă, cât și o sărbătoare alături de cei dragi.
După mai puțin de o lună, viața ei a fost curmată brusc de un infarct. Mariasofia a fost înmormântată marți, 12 aprilie 2022, potrivit presei locale. Pe 28 aprilie ar fi urmat să absolve facultatea.
 
 Dumnezeu să o odihnească în pace!