Preotul George Bota, unul dintre cei mai vechi membri ai Grupului Psaltic „Tronos” al Patriarhiei Române, a murit, miercuri dimineața, în urma unui infarct survenit la doar 5 zile după ce acesta împlinise vârsta de 44 de ani. El lasă în urmă o soție îndurerată și 3 copilași.

Tată a 3 copii - David, Samuel și Siluan -, părintele George Bota era cunoscut pentru vocea sa în cadrul „Tronosului”, dar și pentru slujirea de la Parohia Ortodoxă Tohanu Vechi II, cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, din cadrul Protopopiatului Bran-Zărnești.

Arhidiaconul Mihail Bucă, fondatorul și dirijorul Grupului Psaltic „Tronos”, este cel care l-a adus în cor pe pr. Bota. În drum spre Cluj-Napoca, unde „Tronos” va susține un concert în memoria veteranilor Neamului Românesc, părintele Bucă a găsit puterea să vorbească despre cel care i-a fost prieten.

„L-am cunoscut în 2004, în Muntele Athos. De atunci, am legat o mare prietenie, una care nu poate fi spusă în cuvinte. Am avut în el sprijin mereu, m-a ajutat pe mine și pe familia mea când am trecut prin momente grele. Nu am cuvinte să îmi exprim durerea. Nu am pierdut doar un membru (al corului, n.r.) și un preot, am pierdut un prieten, am pierdut un om rar, un tată și un soț pentru copiii și soția lui. Noi, familia „Tronos”, vom fi alături mereu de familia părintelui George Bota. Fiul cel mic al părintelui, Siluan, a făcut un transplant de ficat, iar toată viața va fi sub control medical.

Este o situație la care nu m-am gândit niciodată. Am vorbit, ultima dată, pe 15 aprilie, de ziua lui, ziua în care a împlinit 44 de ani. Nu aveam idee că va fi ultima noastră conversație. Dumnezeu să îl ierte și să îl așeze în ceata drepților săi!”, a transmis, profund îndurerat, părintele Mihail Bucă pentru ȘTIRIPESURSE.RO

Colindul „Deschide ușa, creștine!” a devenit cunoscut în interpretarea părintelui George Bota din cadrul Grupului Psaltic „Tronos” al Patriarhiei Române, înregistrarea lui strângând sute de mii de vizualizări în mediul online. VIDEO

 
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews