ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părinții buni fac tot ce le stă în putință pentru a-și proteja copiii. Dar ce se întâmplă atunci când guvernul îi privează de acest drept?

Încă o dată, Marea Britanie ne-a oferit răspunsul.

Dean Gregory și Claire Staniforth, un cuplu britanic din regiunea Derbyshire, sunt îndurerați de moartea fiicei lor bebeluș Indi, care a decedat pe 13 noiembrie după ce a suferit de o boală mitocondrială. Însă boala bebelușului Indi nu este cea care a ucis-o. Vina aparține guvernului britanic, relatează LifeNews.

Medicii de la National Health Service (NHS) au stabilit că tratamentul lui Indi la Queen's Medical Centre nu mai poate continua, invocând preocupări legate de durerea provocată de "prelungirea" vieții ei.
 
Cazul a ajuns la Divizia de Familie a Înaltei Curți din Londra, unde un medic (neidentificat în rapoartele mass-media) a raportat: "Ne simțim foarte triști.... Am încercat să o tratăm [pe Indi] cât mai bine posibil".
 
În ciuda acestei determinări fatale, părinții lui Indi au simțit că merită să lupte pentru viața ei. "Fiica noastră răspunde la noi", a pledat tatăl ei, "iar în zilele ei bune, bâlbâie, face zgomote, își mișcă toate membrele.... Știm că este handicapată, dar nu îi lași să moară pur și simplu pe cei cu dizabilități. Vrem doar să-i dăm o șansă".

Această șansă a fost furată de la Indi și de la părinții ei. Nu numai că i s-a refuzat tratamentul salvator de la NHS, dar a fost împiedicată cu cruzime să îl obțină în altă parte. În ultimele ei zile, Indi și familia ei au devenit prizonierii guvernului britanic.

Tratament refuzat

Indi a primit o alternativă din partea guvernului italian și a Vaticanului. Prim-ministrul italian Giorgia Meloni i-a oferit nu doar asistență medicală gratuită, ci chiar și transport și cetățenie italiană. Meloni a îndemnat guvernul britanic să "apere dreptul mamei și al tatălui [lui Indi] de a face tot ce pot pentru ea".
 
Ca răspuns, Gregory și Staniforth au sărit pe linia de salvare. Ei au cerut ca fiicei lor să i se permită să fie tratată la renumitul spital pediatric Bambino Gesù (Copilul Iisus) din Roma, care se află "sub jurisdicția Sfântului Scaun".
 
Potrivit Washington Post, medicii de acolo au oferit un tratament despre care au spus că "ar permite "mai mult ca sigur" ca Indi să supraviețuiască fără ventilație artificială".

Din păcate, judecătorul Robert Peel a respins cererea, susținând că "interesul superior" al lui Indi ar fi servit prin retragerea tratamentului - adică lăsând-o să moară în Marea Britanie.
 
"Nu cred că ea experimentează o calitate semnificativă a vieții", a afirmat Peel, "și, din păcate, nu o va face niciodată". Părinții lui Indi au făcut apel la decizia lui Peel, dar fără succes. Încă o dată, le-a fost refuzat dreptul de a solicita tratament pentru fiica lor, de data aceasta de către judecătorul Peter Jackson.

Comunitatea britanică pro-viață a fost indignată. Andrea Williams de la Centrul Juridic Creștin, care i-a reprezentat pe Gregory și Staniforth, a declarat: "Este foarte îngrijorător faptul că un copil poate fi reținut împotriva dorinței părinților, când aceștia au la dispoziție un tratament alternativ". Ea a adăugat:

Transferul lui Indi în Italia nu implică niciun cost pentru contribuabil sau pentru NHS. Care este motivul principal al acestui caz care împiedică Centrul Medical Queen's să permită transferul lui Indi la Roma?

Meloni și-a exprimat tristețea față de verdictul judecătorilor britanici. "Am făcut tot ce am putut, tot ce a fost posibil", a scris Meloni pe Facebook. "Din păcate, nu a fost suficient. Călătorie liniștită micuței Indi".