ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Influencerița braziliană care a murit în timpul unei liposucții pentru tratarea unei afecțiuni cronice la genunchi a făcut stop cardiac de patru ori după operația de rutină înainte de a muri, a dezvăluit familia sa, notează Daily Mail.

Luana Andrade, în vârstă de 29 de ani, a fost diagnosticată cu lipedem la genunchi în adolescență și convenise cu iubitul ei, João Hadad, că o intervenție chirurgicală era cea mai bună opțiune pentru a trata disconfortul și a îndepărta țesutul adipos.

Mama ei, Luciana Andrade, și Hadad au declarat pentru revista de știri Fantástico, de la TV Globo, că fotomodelul s-a documentat cu medicii timp de peste un an pentru a se familiariza cu modul de tratare a afecțiunii, o acumulare de țesuturi adipoase pe picioare și brațe care este comună la femei.

'Nu aveți idee cât de precaută a fost', a spus Luciana Andrade.

Tânăra s-a decis asupra doctorului Luiz Benneti pentru a efectua operația, care a avut loc la Spitalul São Luiz Itaim din orașul São Paulo, în sud-estul țării, pe 6 noiembrie.

A doua zi, ea era moartă.

Benneti a început procedura în zona abdomenului Andradei și apoi a trecut la operarea membrelor inferioare, când a început să aibă complicații, a declarat familia acesteia.

Hadad devenise din ce în ce mai îngrijorat, deoarece era o rutină ca medicii să informeze familia cu privire la starea pacientului la jumătatea intervenției chirurgicale și nu primiseră nicio veste cu privire la starea Andradei.

El și o mătușă au mers la etajul de chirurgie și au simțit imediat că ceva nu este în regulă din cauza atitudinii personalului.

'Am început să simt o (vibrație) ușor ciudată din partea oamenilor', a spus Hadad.

Andrade a intrat în stop cardiac după operația de două ore și jumătate. Medicii au continuat să încerce să o resusciteze și în cele din urmă au plasat-o la terapie intensivă. Testele ulterioare au diagnosticat-o cu embolie pulmonară.

Clinica privată a lui Benneti a precizat într-un comunicat că cele patru stopuri cardiace au fost produse de cheagurile de sânge din plămâni.

'Clinica doctorului Luiz Henrique Benetti Favali, responsabilă pentru procedura estetică efectuată de Luana Andrade, regretă decesul pacientei Luana Andrade. O persoană cu o traiectorie remarcabilă și a cărei poveste a atins multe inimi', se arată în comunicat. 

Luana a venit recent la el pentru a efectua procedura estetică. Intervenția chirurgicală a fost efectuată într-un spital de referință, cu o echipă calificată. Din păcate, așa cum este de notorietate publică, Luana a suferit patru stopuri cardiace, ca urmare a unei embolii pulmonare masive, și nu a supraviețuit în ciuda tuturor eforturilor sale'.

Mama ei, Luciana Andrade, a declarat că această afecțiune cronică a limitat capacitatea fiicei sale de a desfășura activități profesionale.

'A venit un moment în care disconfortul a crescut', a spus ea. 'Avea deja o muncă pe care nu o mai putea face'.

Cel puțin una din zece femei suferă de lipedem, potrivit Asociației braziliene pentru studierea obezității și a sindromului metabolic.

Dr. Luiz Pereira, un chirurg plastician, a declarat pentru Fantastico că femeile care suferă de lipedem au tendința de a avea 'mult mai multă greutate pe picioare, pe coapse'. Este foarte greu, un disconfort foarte mare'.

Luana Andrade s-a născut și a crescut în São Paulo, iar în urmă cu patru luni s-a mutat în statul vecin Espírito Santo, unde locuia cu Hadad.

Ea lucra din aprilie ca asistentă de scenă pentru Domingo Legal, un program difuzat duminica pe rețeaua SBT.

Andrade era cunoscută pentru rolul ei alături de Hadad în reality show-ul Power Couple Brasil 6, difuzat în 2022.

De asemenea, ea a deținut propriul brand de îmbrăcăminte, Lukand.