ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Infografia zilei vine din partea consilierului senatorial Vlad Cubreacov de la Chișinău, care prezintă o statistică din 2010 privind apartenența confesională a locuitorilor Rusiei. Din aceasta rezultă că procentul ateilor, credincioșilor „fără religie” și al musulmanilor (total 44,5%) îl depășește pe cel al creștinilor ortodocși (41%). În imaginea de mai jos, urmașul lui Stalin s-a descălțat și a rămas în ciorapi la inaugurarea cele mai mari moschee din... Moscheeva.
 
 
„Apartenența religioasă/confesională a cetățenilor Federației Ruse, conform datelor recensământului general al populației din 2010.
Biserica Ortodoxă Rusă - 41,0%
Ortodocșii ruși de rit vechi - 0,2%
Ortodocși (fără indicarea apartenenței jurisdicționale) - 1,2%
Protestanți - 0,2%
Romano-catolici - 0,1%
Creștini (fără indicarea confesiunii) - 4,1%
Musulmani (fără indicarea confesiunii) - 6,5%
Budiști - 0,4%
Iudei - 0,1%
Diverse religii orientale - 0,1%
Cultul tradițional al strămoșilor - 1,2%
Cred în Dumnezeu, dar nu au nicio religie - 25%
Atei - 13%”, a scris expertul Vlad Cubreacov pe Facebook

„Problema e că din cei 41% care se declară că aparținând BORu doar 2% merg la biserică macar o dată pe an. Asta înseamnă sub 1% din ansamblul corpului social”, a adăugat acesta.

Rămâne de văzut câți ruși s-au mai creștinat după ce Vladimir Vaccinovici Putin a inaugurat și cea mai mare moschee din Rusia, la Moscova, alături de președintele palestinian, Mahmoud Abbas, și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews