ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de caniculă, valabilă la nivelul întregii țări în zilele de 1 și 2 iulie.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de luni, 1 iulie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară după-amiaza în Moldova, în zonele de câmpie din Crișana, Banat, Oltenia și Muntenia, în sud-vestul și centrul Transilvaniei și în partea continentală a Dobrogei, unde temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 34 și 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

În Capitală, vremea va deveni călduroasă, caniculară în orele amiezii, când disconfortul termic se va accentua, iar ITU va atinge și foarte probabil va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maxima va fi de 34 - 35 de grade, iar cea minimă de 18 - 20 de grade.

Marți, 2 iulie, vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35 - 37 de grade.

Prognoza pentru București arată că, marți, vremea va fi caniculară în orele amiezii, când disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, în timp ce temperatura maximă va fi de 36 - 37 de grade, iar cea minimă va fi de 19 - 21 de grade.

ANM menționează că instabilitatea atmosferică se va accentua începând din după-amiaza zilei de marți, 2 iulie, la început în regiunile nordice, iar miercuri și joi, și în restul teritoriului, iar vremea se va răcori