ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Brigadierii Recorder au produs un nou material cu același personaj condamnat pentru înșelăciune, escrocul internațional Petrică Leașcu. Așa cum spuneau Ion Cristoiu și Robert Turcescu într-o emisiune Hai România „investigatorii” Recorder, astăzi, când se vorbește de un tun de 1 miliard de euro în Afacerea Vaccinurilor Covid, tac. Ei sunt preocupați să folosească escroci pentru a instiga și oferi șpagă de câteva mii de euro în ideea că poate merge... Ca să înțelegem mai bine, 1.000.000.000 de euro înseamnă 1000 de milioane de euro, respectiv de 100.000 de ori mai mult decât 10.000 de euro. Neimportant. Dacă Cîțu nu e preot ortodox... iar Guru-ul lor i-a fost chiar consiglier... Vedeți CONSIGLIERUL PENALILOR! CTP prins în Dosarul Vaccinurilor? Guru Recorder recunoaște brusc că a fost consilierul secret a doi dintre cei trei penali principali urmăriți de DNA: Cîțu și Voiculescu

După Arhiepsicopia Tomisului, și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului vine cu o precizare pe tema provocărilor infractorului Recorder:

Referitor la materialul ,,Șpagă pentru parohie”

difuzat de Recorder, în data de 28 noiembrie 2023.

Dreptatea fără iubire este cruzime, iubirea fără dreptate este slăbiciune

Cu riscul de a provoca mai multe comentarii, se cuvin și se impun câteva precizări:

1. În anul 2003, Leașcu Petrică primește, prin hotărârea luată în cadrul ședinței Permanenței Consiliului eparhial, numirea în postul de paroh la Parohia Hârja, Protopopiatul Onești. În materialul realizat în urma unor insistente provocări, artizanul marilor dezvăluiri nu ne spune când, cui, dacă sau cât a dat pentru numirea sa.

În anul 2009, după mai multe nereguli legate de fapte pe care acum le condamnă, Leașcu Petrică lasă la Protopopiatul Onești„Demisia din preoție” și fuge din țară, abandonând familia la casa parohială, lăsând unitatea de cult cu o datorie de peste 800.000 RON (8 miliarde de lei vechi).

Vreme de zece ani, cu binecuvântarea ierarhului, familia a avut locuință, doamna preoteasă a fost angajată asistent medical la Așezământul social, iar ea și cei patru copii au primit în mod constant ajutor și protecție cu fonduri de la eparhie.

Cercetat pentru fapte penale în mai multe dosare, Petrică Leașcu revine în țară, reia activitatea cu „firma de construcții” și vreme de mai mulți ani reușește să-și asigure sumele necesare pentru o patimă mai veche legată de jocurile de noroc și de dezastrul în care acestea te pot duce.

Revine în atenția opiniei publice odată cu protestul organizat la București, când realizează că nu mai poate beneficia de avantajele unui „sistem corupt” din care a făcut parte integrantă și se erijează în ,,justițiar”, un alt joc, la fel de murdar, în speranța unor avantaje financiare.

2 „Investigator” cu identitate reală, sau avertizor de integritate, cum îi place să se prezinte, exagerat de provocator și insistent, ajunge la Centrul eparhial Roman și cere iertare și milă. Primește îmbisericire la o parohie din Protopopiatul Onești. Aici s-a greșit. Dacă era deferit judecății Consistoriului eparhial, putea fi depus din slujire, sau caterisit.

Regretăm cele întâmplate, va fi analizată activitatea fiecărui membru din administratia eparhială și vom reveni cu detalii.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

Despre escrocheriile odioase ale „investigatorului” infractor Recorder aflați mai multe din materialul Recorder și CTP, atac de balamuc la BOR, Patriarhul Daniel și IPS Teodosie: ”CEO-ul ăsta, 'preafericitul' Dany, e conducător de Godporație”. Înscenare și instigare ”ziaristică” la Arhiepiscopia Tomisului printr-un fals preot judecat pentru înșelăciune