ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenția sanitară britanică Public Health England a publicat vineri, 6 august, un document intitulat „SARS-CoV-2 variants of concern and variants under investigation in England/Technical briefing 20” (Variantele SARS-CoV-2 care suscită îngrijorare și variantele în curs de investigare în Anglia/Informare tehnică 20), prin care oferă o actualizare a informărilor anterioare privind cazurile de Covid din Marea Britanie, publicate până la 23 iulie 2021.

Tabelul 5, de la paginile 18 și 19, arată datele privind cazurile de prezentări la Urgențe și decese ale persoanelor infectate cu varianta Delta din Anglia, în funcție de statutul vaccinal, în perioada 1 februarie 2021 - 2 august 2021.
 
Continuarea, mai jos:
 
 

Ultimul rând al tabelului, de pe pagina 19, relevă că numărul persoanelor vaccinate care au decedat în decurs de 28 de zile de la data testului pozitiv este considerabil mai mare decât cel al persoanelor nevaccinate: 481 de cazuri de persoane vaccinate - 402 cu ambele doze și 79 cu o singură doză - față de 253 de cazuri de persoane nevaccinate.

De asemenea, în document se recunoaște că încărcătura virală a unei persoane infectate cu varianta Delta după vaccinare este foarte similară celei a unei persoane nevaccinate infectate (a se vedea pagina 35 din document).